Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAI: Primele 26 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră până la sfârşitul lunii septembrie FOTO

1
19 Sep 2020 18:27:02
Autor: News.ro

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat că primele 26 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră până la sfârşitul lunii septembrie, iar celelalte 24 - până la finalul acestui an. Valoarea contractului este de 10.790.000 euro, finanţarea fiind din fonduri externe nerambursabile.

„Preocuparea permanentă a Ministerului Afacerilor Interne de a asigura securizarea graniţelor externe ale Uniunii Europene s-a concretizat prin achiziţionarea de către Poliţia de Frontieră Română a unor mijloace de mobilitate terestră, dotate cu sisteme video moderne, destinate supravegherii zonelor de frontieră. 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10.790.000 euro, finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă", a transmis, sâmbătă, MAI.
 
Primul lot, format din 26 de mijloace de mobilitate terestră, va intra in dotarea Poliţiei de Frontieră Române până la finele lunii septembrie, urmând ca, până la sfârşitul anului, sa fie recepţionat şi următorul lot de 24 de autovehicule.
 
Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea şi prevenirea migraţiei ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile, reuşindu-se astfel un control mai eficient al fenomenului infracţional transfrontalier şi asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.
 
Conform MAI, autovehiculul de bază Ford Tranzit Van este dotat cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, atât ziua cât şi noaptea, oferind, totodată, şi posibilitatea obţinerii de informaţii cu privire la poziţia proprie şi detectarea persoanelor aflate în zona de competenţă.

Autospecialele de supraveghere sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanţă, printre care se regăsesc cele referitoare la detecţia ţintei (identificarea acesteia) de la o distanţă de 7 km şi recunoaşterea persoanelor de la o distanţă de 4 km.

Fiecare autovehicul este dotat cu mijloace tehnice specifice, respectiv: sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral, baterie suplimentara, autonomie extinsă-rezervor de combustibil mărit (95 l) etc.
 
Capabilităţile aparaturii de observare sunt cameră cu termoviziune, cameră de vedere pe timp de zi color, telemetru laser, sistem de poziţionare GPS.

Vineri, Ambasada SUA la Bucureşti a organizat un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate aceste vehicule.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alfa Omega
20.09.2020, 10:51:29

Noi nu suntem in Schenghen asa ca de ce sa securizam granitele UE cand noi nici macar nu am fost primiti in Schenghen ! UE trebuie sa investeasca nu noi ca oricum Germania are de gand sa ne forteze sa luam refugiati din Lesbos Marea Mediterana !

Modifică Setările