MAI: Procesul de reorganizare a Direcţiei Generale Anticorupţie nu urmăreşte desfiinţarea instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dga

Ministrul de Interne, Carmen Dan s-a întâlnit, miercuri, cu conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi a transmis că procesul de reorganizare care a fost solicitat nu urmăreşte o desfiinţare a direcţiei, ci, dimpotrivă, o întărire a climatului de integritate din minister. De asemenea ministrul a transmis că opiniile exprimate public de directorul general, chestorul Cătălin Ioniţă, nu ar trebui să interfereze cu activitatea instituţiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), miercuri, ministrul Carmen Dan a avut o întâlnire, la sediul DGA, cu factori de comandă, dar şi cu personalul de execuţie prezent în unitate, ocazie cu care a transmis că prin procesul de reorganizare care a fost solicitat nu se urmăreşte o desfiinţare a direcţiei.

”Direcţia Generală Anticorupţie este o structură importantă şi reprezentativă pentru MAI. În context, ministrul de interne a transmis că singurul obiectiv al reorganizării este consolidarea activităţii de prevenire şi combatere a corupţiei şi întărire a climatului de integritate din minister, plecând de la o autoevaluare internă. Ministrul afacerilor interne a exemplificat nevoia de intensificare a acţiunilor DGA, inclusiv cu recentele evoluţii de la nivelul Academiei de Poliţie, unde există suspiciuni de comitere a unor fapte grave de ameninţare a unui jurnalist interesat de subiectul plagiatelor tezelor de doctorat”, se arată în comunicatul MAI

De asemenea, sursa citată a precizat că ministrul de Interne a transmis că ”opiniile exprimate public de directorul general, într-o modalitate pe care şi-a asumat-o personal, nu ar trebui să interfereze cu activitatea instituţiei şi cu atingerea obiectivelor acesteia”.

MAI precizează că ultima reorganizare a DGA a avut loc în anul 2016, urmând aceleaşi considerente.

Chestorul Cătălin Ioniţă a vorbit, în această săptămână, într-o scrisoare, despre "situaţia extrem de gravă în care se găseşte Ministerul Afacerilor Interne sub conducerea actualului ministru", prezentând, printre altele, şi explicaţii legate de disputa pe tema numirii sale la conducerea poliţiei, la începutul lui 2018.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite