Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAI: Culoar special dedicat camioanelor de marfă la punctul de frontieră Nădlac II. PTF Nădlac I, deschis traficului rutier

3
2 Apr 2020 22:13:22
Autor: News.ro
În vama Nădlac, traficul rutier a fost separat de cel de mărfuri pentru fluidizare. FOTO arhivă
În vama Nădlac, traficul rutier a fost separat de cel de mărfuri pentru fluidizare. FOTO arhivă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a discutat, joi, cu omologul maghiar şi au convenit câteva măsuri pentru fluidizarea traficului. Astfel, punctul de trecere a frontierei Nădlac II este destinat exclusiv traficului de mărfuri, iar de la ora 20.00, PTF Nădlac I a fost deschis traficului rutier. Vămile Urziceni, Salonta şi Săcuieni sunt destinate deplasării lucrătorilor transfrontalieri.

UPDATE: Camioanele cu marfă circulă acum ăn România pe culoarul special creat de Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu omologii maghiari, numai pentru transportatori.
 
În PTF Nădlac II, destinat strict traficului de mare tonaj, camioanele sunt direcţionate pe 14 benzi de intrare în ţară.
 

„Astăzi, la ora 18:00, domnul Ion Marcel VELA, ministrul afacerilor interne, a avut o convorbire telefonică cu omologul ungar, domnul Sándor PINTÉR, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea fluidizării traficului prin punctul de trecere a frontierei comune, NĂDLAC 2, care a fost stabilit culoar de tranzit pentru transportul rutier”, a transmis, joi seară, Ministerul de Interne.

 
Totodată, a fost făcută referire la deschiderea celor trei puncte de trecere a frontierei (Urziceni, Salonta şi Săcuieni) strict pentru deplasarea lucrătorilor transfrontalieri, având cetăţenie română şi ungară, care domiciliază în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior.
 
„Domnul ministru al Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, şi-a exprimat disponibilitatea ca, în funcţie de necesităţile identificate, să poată fi deschise şi punctele de la Petea şi Turnu, în acelaşi scop. Având în vedere timpii mari de aşteptare înregistraţi în anumite intervale orare, în vederea decongestionării punctului de trecere a frontierei Nădlac II şi pentru funcţionarea corespunzătoare a „culoarului verde”, partea română a propus ca acest punct să fie folosit în exclusivitate pentru camioane şi traficul de mărfuri, urmând ca traficul de persoane să fie direcţionat către NĂDLAC 1.  Ministrul ungar a fost de acord cu această propunere, iar detaliile tehnice au fost stabilite imediat la nivelul conducerii poliţiilor de frontieră  din cele două state”, a mai transmis MAI.
 
Astfel, începând cu ora 20:00 (ora României), traficul, prin punctul de trecere a frontierei NĂDLAC 1, a fost deschis numai pentru autoturisme. Această separaţie a tranzitului va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul NĂDLAC 2.
 
Ca măsură suplimentară a fost mărit dispozitivul de ordine publică pe traseul NĂDLAC 1- Autostrada A1, inclusiv în localităţile Nădlac şi Pecica.
 
De asemenea, echipaje ale poliţiei rutiere vor însoţi convoaie de maxim 10 autoturisme care vor fi preluate de la frontieră şi însoţite până în judeţele de destinaţie prin preluarea escortei de fiecare inspectorat judeţean de poliţie sau jandarmerie de pe traseu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

samurai _x
3.04.2020, 00:08:29

bai oamenilor VOI nu observati ca se trece granita de vest pe jos- cozi de mii de oameni pe JOS la Bors si Pe la Nadlac ca sa se minte ca vin din ungaria ca NU vin din zone carantinate si sa nu fie bagati in izolare? aia mint ca vin din szeget dar ajung in ungaria cu autocarele ajutati de ungurii sa bage molima in voi - si nu stiu o boaba ungureste Adica medici aia se sacrifica sa ajute oamenii si VOI lasati niste miniciosi care vin dinz ona rosie sa teraca fara sa intre in CARANTINA ???? pentru ca stiu sa va minta ?>?>> vin cu autocarele unguresti si austriciece special aduse- vin din Austrua, Italia < franta OAMENII aia MINT si aduc Molima si voi nu faceti nimic ?????? Sunteti IRESPONSABILI ? POLITIE Celule de Criza? Masuri necesrae de luat urgent : 1. Eficient dar dur : Blocati traficul TRansfrontalier 2. Realist : Bagati in carantina tot ce vine pe JOS din UNGARIA si are bagaje. - verificatiile actele si traseele- to ce trece grabnita va rog eu izolati sau carantinati - cu bratari si control zilnic acasa Faceti un orasel de control la nadlac. MAI ISu are echipamentele pentru o tabara mobila ( pentru cirza de refugiati _ pe care o puteti amplasa acolo responsbili: Guvern+ MAI- Celule de criza+ POlitia de frontiera + Autoriati judete transfrontaliere tineti cont cu fiecare 10 oameni care mint si nu ajung nici macar in ziolare de domiciliu - aia aduc molima pe granita ( fara carantina) amanati iesrea din criza economica cu 1 luna

Smeritu Pahomie
3.04.2020, 00:38:46

Ce fel de CARANTINA mai e si asta...? ? ?

Utilizator Adevărul
3.04.2020, 00:47:10

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările