Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei: Este absolut necesar să continuăm să stăm acasă şi să înţelegem gravitatea situaţiei VIDEO

0
6 Apr 2020 01:03:44
Autor: News.ro
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis, duminică, un mesaj în contextul pandemiei de coronavirus, arătând că „este absolut necesar să continuăm să stăm acasă şi să înţelegem gravitatea situaţiei”.

Ea îi îndeamnă pe oameni să rămână acasă.
 
„Este absolut necesar să continuăm să stăm acasă şi să înţelegem gravitatea situaţiei. Ştiu că e foarte dificil. De asemenea, nu trebuie cumpărate exagerat de multe alimente. Aceasta creează blocaje şi nu ajută pe nimeni”, spune Majestatea Sa Margareta.
 
Ea adaugă că a aflat în ultima săptămână despre frumoase iniţiative artistice, sociale şi civice, „pentru a ne ajuta pe cei mulţi care suntem izolaţi acasă”.
 
„Societatea civilă şi românii dau dovadă de generozitate şi de spirit de răspundere. Sunt multe asociaţii şi persoane care oferă sprijin moral, psihlogic şi servicii celor mulţi care sunt izolaţi acasă. Livrează cumpărături la domiciliu o mulţime de asociaţii din întreaga ţară”, mai spune Majestatea Sa Margareta.
 
Ea menţionează că serviciile Fundaţiei Regale Margareta a României continuă şi că Telefonul vârstnicului funcţionează zilnic, cinci psihologi, trei asistenţi sociali şi douăzeci de voluntari vorbind la telefon cu oamenii în vârstă la numărul 0800 460 001. Ei dau sfaturi psihologice şi confort emoţional, alină singurătatea, dau informaţii practice şi consiliere socială.
 
Majestatea Sa Margareta mai spune că fundaţia sa a iniţiat Fondul special pentru seniori, pentru problemele provocate de coronavirus, şi că se pot face donaţii printr-un SMS cu textul „SINGUR" la numărul 8844.
 
„În încheiere mulţumesc cu toată recunoştinţa medicilor, personalului medical şi miilor de voluntari care se află în prima linie a luptei cu acest nou duşman al umanităţii”, mai spune ea.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii