Mama lui Cosmin: „Mi-au lăsat băiatul fără un picior!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile şi Ana Toma îi acuză pe medici că nu le-au îngrijit copilul
Vasile şi Ana Toma îi acuză pe medici că nu le-au îngrijit copilul

Părinţii unui copil în vârstă de 16 ani, din Târgovişte, acuză medicii Spitalului Judeţean că le-au lăsat fiul olog. Cosmin Toma a fost operat ieri la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, ca urmare a cangrenării piciorului stâng. Membrul inferior nu a mai putut fi salvat.

La 23 februarie, Cosmin Toma, elev al Liceului Auto din Târgovişte, a fost lovit de o maşină, chiar în apropierea şcolii. Băiatul s-a ales cu o fractură la piciorul stâng şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraş, unde fost supus unei prime operaţii, condusă de medicul Radu Minulescu.

Mai citeşte şi:

Spitalul Mitropoliei, amendat pentru mizerie

„L-au dus cu fractură deschisă la picior, l-au lăsat pe patul spitalului o zi şi o noapte. Din cauză că i s-a umflat piciorul, i-au cusut rana o parte, iar o parte a rămas deschisă ", a povestit mama adolescentului, Ana Toma.

„Veniţi mâine îmbrăcat frumos"

La doar trei zile după prima operaţie, Cosmin a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a suferit alte intervenţii chirurgicale. Ieri, medicii bucureşteni au decis că pentru a salva viaţa băiatului trebuie să-i amputeze membrul. „Era vorba de un traumatism foarte grav la membrul inferior stâng. După investigaţii, băiatul a fost transportat la sala de operaţii, suferind o amputaţie în jurul coapsei stângi", a declarat Cristian Pandrea, medic primar al Spitalului Floreasca Bucureşti.

Părinţii lui Cosmin îl acuză acum pe medicul de la spitalul din Târgovişte că nu şi-a făcut meseria şi că acest lucru a dus la amputarea piciorului băiatului lor. „Copilul meu suferă a patra operaţie din cauză că rana pe care a avut-o la picior i s-a infectat şi i-a produs cangrenă la picior ", a spus mama lui Cosmin.

Vasile Toma, tatăl băiatului, a declarat că medicul Radu Minulescu de la Târgovişte i-a cerut bani. „Mi-a zis să mă prezint dimineaţa, îmbrăcat frumos, între opt şi zece, şi eu prin asta am înţeles că el mi-a cerut între opt şi 10 milioane", a povestit Vasile Toma, tatăl lui Cosmin.

Medicul, apărat

Colegiul Medicilor din Târgovişte s-a autosesizat cu privire la acest caz şi a început o anchetă. Concluzia preliminară a fost că piciorul minorului ar fi trebuit amputat din momentul în care a fost adus la spital cu ambulanţa. „Părinţii nu-şi dau seama că doctorul Minulescu putea foarte bine să-i amputeze piciorul de când a fost adus la spital şi nu mai existau discuţii.

Din primele verificări, se pare că acolo a fost o strivire de muşchi cu necroză sub piele, s-a mizat pe faptul că nu se extinde zona aceea de necroză şi că poate fi salvat piciorul. Din păcate, a început să supureze şi s-a ajuns acolo unde se putea ajunge de la început", a declarat doctorul Jean Popescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dâmboviţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite