Mama premierului Victor Ponta, audiată la DNA Ploieşti. Cornelia Naum: „Sunt soacră, nu consilier”. Ponta pe Twitter: „Audierea, show gratuit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi mama sa, Cornelia Naum FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta şi mama sa, Cornelia Naum FOTO Mediafax

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a dat explicaţii procurorilor DNA în dosarul în care ginerele său, Iulian Herţanu, a fost arestat pentru fraude cu fonduri europene. Întrebată dacă a avut calitatea de consilier într-una dintre firmele ginerelui, ea a răspuns: ”Sunt soacră, nu consilier”.

După ce sora premierului Victor Ponta a compărut, în urmă cu o săptămână, în faţa anchetatorilor pentru a da declaraţii în dosarul fraudei cu fonduri europene de la Comarnic, în care soţul ei a fost arestat, joi a venit rândul mamei prim-ministrului să se prezinte la DNA.

Cornelia Naum a ajuns la sediul DNA Ploieşti, joi, în jurul orei 9.15. Ea a venit singură, nefiind însoţită de vreunul dintre copii. Procurorii au audiat-o timp de aproape o oră, în prezenţa avocatului său. La ieşirea din sediul DNA, apărătorul a precizat că mama premierului are calitatea de martor în acest dosar.

“Vă pot garanta că este martor şi că va rămâne cu această calitate. Doamna are un contract de muncă part-time cu societatea fiicei dânsei, dar nu are nicio legătură cu societăţile în legătură cu care s-a reţinut acţiunea presupus infracţională în cauză. Sigur că a participat la nişte discuţii la un moment dat între anumite persoane care au o anumită calitate în acest dosar”, a explicat avocatul Bogdan Vlad.

Întrebată despre zvonurile potrivit cărora lucra din poziţia de consilier într-una dintre firmele controlate de ginerele său, Iulian Herţanu, Cornelia Naum a spus scurt: ”Sunt soacră, nu consilier”.

Victor Ponta: ”Un show gratuit”

Dacă în urmă cu o săptămână, Victor Ponta denunţa „linşajul mediatic” asupra familiei sale, cu ocazia audierii la DNA a surorii Alexandra Herţanu, premierul nu a rămas indiferent nici de această dată. Imediat după ce audierile s-au încheiat, Ponta a transmis un scurt mesaj legat de audierea mamei sale la DNA, în care a afirmat că această audiere a determinat un “show gratuit” la Realitatea TV.

“Mama mea audiată la DNA/ show gratuit pentru Realitatea TV ( că tot nu au ei bani să plătească taxe)!”, este mesajul lui Ponta postat pe Twitter.

Cornelia Naum, când aştepta să fie audiată în dosarul în care ginerele său, Iulian Herţanu, este arestat preventiv FOTO Mediafax 

image

Alexandra Herţanu, martor în dosarul soţului

Pe 26 februarie, sora premierului Ponta, Alexandra Herţanu, a fost audiată de procurori în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este soţul său, Iulian Herţanu.

Potrivit unor surse judiciare, firma de contabilitate Exfin 2000 SRL, controlată de Cornelia Naum şi fiica sa, este cea care ar fi gestionat proiectul finanţat din fonduri europene de la Comarnic. Mai exact, procurorii suspectează că Exfin 2000 SRL s-ar fi ocupat de toate documentele contabile ale lucrărilor executate cu fonduri europene, prin care s-ar fi făcut decontările.

În acest dosar, Iulian Herţanu şi omul de afaceri Vladimir Ciorbă sunt arestaţi preventiv. La rândul lor, Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, şi Mircea Cosma sunt cercetaţi sub control judiciar. Cei trei ar fi pus presiune şi ar fi ameninţat conducerea SC Hidro Prahova, pentru a da contractul cu dedicaţie.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Sebastian Ghiţă rămâne sub control judiciar. Instanţa i-a respins contestaţia

Sebastian Ghiţă va fi cercetat în continuare sub control judiciar după ce magistraţii Curţii Supreme au respins, miercuri dimineaţa, contestaţia acestuia. Procurorii au dispus această măsură în cazul deputatului în dosarul privind fraudarea de fonduri europene în care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv.

Marian Coman şi Răzvan Ciorbă, audiaţi în dosarul în care este arestat Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta

Oamenii de afaceri Mihail Marian Coman şi Vladimir Răzvan Ciorbă, suspecţi în dosarul în care Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este arestat preventiv sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene, sunt audiaţi, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti.

UPDATE Omul de afaceri Ilie Drăgan, arestat în dosarul în care este cercetat şi cumnatul premierului Victor Ponta

Omul de afaceri Ilie Drăgan, director al SC Grossmann Engineering SRL, a fost arestat preventiv, în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate unui proiect de extinderea lucrărilor de canalizare în oraşul Comarnic, în care este arestat şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite