Managerul şi directorul economic de la Spitalului Caritas din Roşiori de Vede, judecaţi pentru achiziţii de materiale sanitare la preţuri supraevaluate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Directorul economic Maria Bratcoveanu şi managerul Lucian Alexe de la Spitalului Caritas din municipiul Roşiorii de Vede au fost trimişi în judecată într-un dosar de achiziţii de material sanitare la preţuri supraevaluate.

Potrivit DNA, Bratcoveanu este acuzată de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Lucian Alexe de complicitate la aceste infracţiuni.

Procurorii acuză că Bratcoveanu, în calitate de director economic al Spitalului Caritas din municipiul Roşiorii de Vede, în perioada 2007 – 2009, beneficiind de ajutorul managerului unităţii medicale, ar fi efectuat achiziţii de materiale sanitare, „încălcând dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice, la preţuri supraevaluate şi fără încheierea unor contracte anterior livrării bunurilor”.
 
„Ulterior, pentru a ascunde faptul că achiziţiile de bunuri au fost efectuate în mod nelegal, inculpata Bratcoveanu Maria a întocmit în fals contractele de achiziţie bunuri şi referatele aferente, acestea din urmă fiind semnate şi de inculpatul Alexe Lucian”, acuză DNA.  
Spitalul vrea banii înapoi
Prin aceste demersuri, cei doi ar fi cauzat unităţii spitaliceşti un prejudiciu în valoare de 259.013 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societatea care a furnizat produsele respective.

„Spitalul municipal Caritas Roşiorii de Vede a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor”, se arată în comunicatul DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite