UPDATE Sucevean reţinut sub suspiciunea că în urmă cu 20 de ani şi-a ucis soţia şi concubinele. Anchetatorii au găsit oseminte în curtea bărbatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suceveanul Vasile Lavric a fost reţinut de procurori sub acuzaţia de tentativă de omor. El este suspectat că ar fi ucis trei femei, dispariţia primei dintre ele fiind semnalată în 1995. Lavric a fost adus de oamenii legii la Bucureşti pentru a fi audiat. În cursul zilei de luni, anchetatorii au efectuat percheziţii la locuinţa bărbatului, de unde au fost ridicate mai multe probe, inclusiv oseminte.

UPDATE Potrivit unui comunicat de presă emis marţi de Parchetul General, în urma percheziţiilor de ieri de la mai multe imobile, printre care locuinţa lui Vasile Lavric, şi la un atelier auto pe care îl folosea acesta, au fost ridicate mai multe obiecte şi înscrisuri, inclusiv mai multe fragmente osoase. 

După audierea lui Lavric, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor.

Anchetatorii au precizat că la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a fost constituit, pe 20 mai 2005, un dosar având ca obiect dispariţia a trei surori. Pe 5 septembrie 2006, anchetatorii au stabilit să nu înceapă urmărirea penală în acest dosar.

În noiembrie 2013, însă, procurorul general al României a decis preluarea dosarului, fiind, totodată, infirmată soluţia de netrimitere în judecată dispusă în cauză. Ulterior, în februarie 2014, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv tentativă la omor.

Potrivit surselor citate, în urma anchetei au fost găsite înscrisuri din care rezultă că a treia soţie a lui Vasile Lavric, Nicoleta, ar fi fost agresată în cursul anului 2000, fiind lovită cu un obiect contondent în cap. Aceasta a suferit leziuni traumatice, motiv pentru care a avut nevoie de internare într-un spital.


În urma unor percheziţii care au avut loc luni la domiciliul lui Lavric, anchetatorii au decis ca acesta să fie adus în Bucureşti pentru a fi audiat. 

Poliţiştii au făcut săpături timp de câteva ore şi în curtea casei, în căutare de dovezi care să-i ajute să afle ce s-a întâmplat cu cele trei femei. Aceştia au găsit oseminte pe care le vor duce la analize pentru a afla care este provenienţa lor.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri.

Avocatului din oficiu, Sorin Drăgan, a precizat marţi dimineaţă că, după mai multe ore de audieri, Vasile Lavric a fost dus la spital pentru că a acuzat stări de rău.

„Cred că este o creştere de tensiune. A fost adus de la Rădăuţi, drumul e lung, nu a mâncat, a băut doar puţină apă. La un moment dat a acuzat stări de greaţă şi ameţeală, însă i s-a dat o pastilă şi aparent îşi revenise. Ulterior avea privirea pierdută şi s-a decis transferarea acestuia la spital. Nu cred că este nevoie ca acesta să fie internat mai mult timp în spital”, a precizat avocatul Drăgan.

Apărătorul a mai explicat că în timpul audierilor Lavric nu ar fi recunoscut nimic. Suceveanul ar fi precizat că, din punctul său de vedere, cele trei femei sunt plecate, dispărute, iar el a făcut demersuri pentru a le căuta.

Avocatul Drăgan a mai precizat că Vasile Lavric a fost reticent, iar după ce a dat declaraţia în faţa anchetatorilor a refuzat să o semneze, aşa cum este procedura legală.

Potrivit procurorilor, cele trei femei ar fi avut pe rând câte o relaţie cu acelaşi bărbat. Fiecare dintre ele ar fi avut şi copii cu suspectul, acum în vârstă de 60 de ani, arată Digi 24.

Prima femeie a dispărut în urmă cu aproape 20 de ani, în 1995

Până acum, anchetatorii nu reuşiseră să strângă suficiente probe pentru a-l trimite în instanţă. Luni însă, suspectul a fost ridicat şi dus la audieri după ce oamenii legii i-au verificat garajul şi au făcut mai multe săpături în curtea casei. Au fost găsite oseminte care au fost trimise la analize pentru a se stabili care este provenienţa lor.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, anchetatorii au găsit în curtea bărbatului osemintele unui copil.

Vasile Lavric a fost căsătorit sau a trăit în concubinaj cu trei surori din Rădăuţi. Prima dintre ele, Iuliana, i-a fost iubită şi a dispărut în 1995, când avea 16 ani. A doua, Nicoleta Iordache, i-a devenit soţie în 1993 şi a dispărut în 2005, la 31 de ani, iar câteva luni mai târziu a dispărut şi cea de-a treia femeie, Ramona, în vârstă de 19 ani, cu care bărbatul are şi un copil.

Părinţii fetelor l-au acuzat încă de atunci de crimă, dar în lipsa probelor toate dosarele au fost închise. Recent, Parchetul instanţei supreme a dispus reînceperea anchetei.

Anchetatorii au percheziţionat luni locuinţa lui Vasile Lavric, din Rădăuţi, judeţul Suceava, în baza unor informaţii că din 1995 şi până în 2005 şi-ar fi omorât soţia şi pe cele două surori ale acesteia.

Conform anchetatorilor, prima crimă ar fi avut loc în 1995, când Vasile Lavric ar fi ucis-o pe Iuliana, una dintre cumnate, în urma unui conflict. În lipsa unor indicii că a avut loc o crimă, femeia a fost dată dispărută de către rude.

În 2005, Lavric şi-ar fi omorât soţia, Nicoleta, şi pe cea de a doua soră a acesteia, Ramona, cu care ar fi trăit în concubinaj, cele două fiind date la rândul lor dispărute.

Vasile Lavric a fost condamnat la trei ani de închisoare, în 1976, când avea 18 ani, pentru viol.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite