UPDATE Pensionarii militari au încheiat protestele la Guvern, promiţând că vor reveni în 24 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Peste 200 de pensionari militari s-au adunat luni în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a protesta. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că s-a modificat formula de calcul a pensiilor militare. Brigada Rutieră îi asigură însă pe şoferi că traficul rutier şi pietonal nu va fi restricţionat între orele 11.00 - 17.00, intervalul în care are loc manifestaţia publică.

UPDATE Cei peste 200 de pensionari militari care au pichetat, luni, sediul Guvernului pentru a cere majorarea salariului minim şi pentru a contesta ordonanţa care a modificat baza de calcul pentru pensiile militare au încheiat protestele după trei ore, ameninţând că revin în stradă în 24 ianuarie.

Protestul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a adunat peste 200 de pensionari în Piaţa Victoriei, aceştia solicitând retragerea ordonanţei de urgenţă prin care se modifică baza de calcul pentru pensiile militare, document care, în opinia lor, va duce la scăderea pensiilor, deşi guvernanţii au dat asigurări că ordonaţa doar va elimina unele anomalii din sistem.

Cei peste 200 de pensionari militari au mai multe nemulţumiri şi vor să discute cu oficialii din Guvern. Aceştia au şi o listă de revendicări pe care vor să o prezinte autorităţilor.

Potrivit Agerpres, şoferilor li se recomandă să circule cu atenţie atunci când trec pe lângă grupurile de participanţi.

„De asemenea, le recomandăm să respecte semnalele poliţiştilor rutieri şi semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonă iar pietonilor să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după ce se asigură”, notează Brigada Rutieră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite