Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MApN prelungeşte procesul de recrutare pentru rezerviştii voluntari. Câte zile mai ai la dispoziţie şi ce acte sunt necesare la înscriere

3
23 Aug 2019 21:07:01
Autor: Valentin Bolocan

Ministerul Apărării Naţionale a prelungit, până la data de 27.09.2019, campania de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României pentru posturile de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri. Îniţial, MApN a anunţat că perioada de recrutare se încheie pe 23 august.

Acestea sunt disponibile în unităţi militare din judeţele Bacău, Bihor, Brăila, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Ilfov, Tulcea şi din municipiul Bucureşti.


"Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015. 
 
Pentru înscriere, cetăţenii se pot prezenta, atât la sediul centrului militar zonal/judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cât şi la oricare alt centru militar zonal/judeţean sau de sector, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu.
 
La înscriere, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere.
 
Totodată, vor avea asupra lor următoarele documente, astfel:
a) actul de identitate, în original şi în copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
 
La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală şi unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire iniţială, în cazul candidaţilor proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară. 
 
De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către arme/servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini", sa arată într-un comunuicat al MApN
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Pompierul Parpoules
24.08.2019, 01:01:48

Dama ! Sa stai dupa aia si sa-i anunti ca pleci pana intr-un sat la 15 km. Sa stie ei tot. Ptr 700 de lei. Hey umflatilor , puneti inca 3000 de lei si poate gasiti pacalici. Poate!

-3 (3 voturi)
un motan intransigent
24.08.2019, 12:07:57

Nu e bine! Iar nu e bine! Trebuie facuta o campanie de recrutare, dar nu de voluntari, ci de reluare a serviciului militar obligatoriu. Numai in felul asta Romania va avea armata. Armata e o scoala. Dispune da capacitati formative si informative. Desfiintarea serviciului militar obligatoriu a fost o actiune rau gandita si bine pusa in practica. E bine si-i comod ca "baiatu' mamei" sa stea acasa, dar el ramane neterminat, nu intra in tagma barbatilor. N-anvatat sa lupte, n-anvatat sa ucida, drumui lui initiatic e nerealizat. E ramas in stare de "fatalau". Asta e!

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
24.08.2019, 12:55:56

Comentariu considerat abuziv.