Maratonul de Vaccinare - Ediţia de Bucureşti - începe vineri, la Biblioteca Naţională şi Sala Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva
Foto Arhiva

Maratonul de Vaccinare - Ediţia de Bucureşti începe astăzi după-amiază, la Biblioteca Naţională şi la Sala Palatului, fiind organizate 50 de fluxuri unde doritorii vor putea primi serul Pfizer, fără programare, anunţă news.ro. În cadrul evenimentului sanitar, care se va încheia luni dimineaţă, va avea loc şi un program artistic. Pe durata maratonului, autobuzele de pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 vor circula şi noaptea.

Persoanele care doresc se pot vaccina fără programare, cu serul Pfizer, până luni dimineaţă. Cele 10 cabinete de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din Bucureşti sau alte localităţi, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

Vaccinare pe fond muzical 

Persoanele care vor merge să se vaccineze se vor bucura zilnic şi de un program cultural. Un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu care va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 9 mai, de Ziua Europei.

"Aşa cum avem dreptul la cultură, avem şi dreptul de a ne vaccina. Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid şi fără probleme teatrele, instituţiile de cultură şi chiar organiza evenimente. Şi eu îmi doresc să îmi revăd prietenii la cinematograf, la un festival sau chiar la un eveniment privat, iar în acest moment, conform studiilor, vaccinarea îmi poate asigura acest lucru”, a afirmat ministrul Culturii,Bogdan Gheorghiu. 

Mai multe autobuze de noapte pentru maraton

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că, alături de STB, a decis extinderea şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite