Marcel Vela: În urma neregulilor de la alegerile locale, poliţiştii au deschis 279 de dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela  susţine că poliţiştii şi-au făcut datoria la alegerile locale FOTO gov.ro
Marcel Vela  susţine că poliţiştii şi-au făcut datoria la alegerile locale FOTO gov.ro

Ministrul Afacerilor interne, Marcel Vela a susţinut o declaraţie de presă pe tema modul în care s-a desfăşurat procesul electoral la alegerile locale.

"Am avut peste 1.200 de sesizări despre unele nereguli în cadrul procesului de votare. O parte nu s-au confirmat, dar în 279 de cazuri s-au întocmit dosare penale care au fost înaintate unităţilor de parchet competente", a declarat ministrul afacerilor interne.

Marcel Vela s-a referit şi la cele două dosare care sunt instrumentate de poliţişti în cazul acuzaţiilor de fraudare a alegerilor la Sectorul 1 al Capitalei. În primul caz, poliţia a fost sesizată prin 112 după ce PNL şi USR-PLUS au acuzat că oamenii candidatului PSD, Daniel Tudorache, ar fi sustras procese verbale de la alegerile de duminică. 

Cel de-al doilea a fost deschis de poliţişti în baza unei sesizări din oficiu ca urmare a apariţiei în spaţiu public a unor înregistrări video din sala în care sunt ţinuţi sacii cu voturi. "Mai multe persoane au fost sau vor fi audiate", a precizat Marcel Vela. 

Referitor la acest ultim caz, Biroul Electoral Sector 1 Bucureşti a transmis un comunicat de presă în care prezintă toate datele despre persoanele care apar în imaginile difuzate de Antena 3 şi RTV, despre care liderii PSD susţin că ar reprezenta dovada unei presupuse fraude a alegerilor din Capitală.

Potrivit informării Biroului Electoral, persoana care apare în primul set de imagini şi umblă la saci este un angajat al primăriei Sectorului 1 - personal tehnic auxiliar în secţia de vot. Totodată, mai apar preşedintele Biroului Electoral şi preşedintele secţiei de votare, precum şi reprezentanţi au USR-PLUS care au cerut să participe la procedură, aşa cum prevede legea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite