Tânără înmatriculată în Academia de Poliţie la ordinul lui Vela, după ce ministrul a sesizat erori în corectarea lucrării de admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela FOTO gov.ro
Marcel Vela FOTO gov.ro

Marcel Vela a anunţat că o comisie din examenul de admitere în Academia de Poliţie a acţionat eronat atunci când a anulat răspunsurile unei tinere, pe motiv că a fost depăşit spaţiul alocat pentru fiecare întrebare. În urma verificărilor, fata a fost, în final, înscrisă în anul I.

 „Conducerea MAI a fost sesizată de doamna Popescu Elena, mama Andreei Popescu, cea care a fost candidată în septembrie la examenul de la Academia de Poliţie ”A. I Cuza” cu privire la nereguli privind modul de corectare a foii candidatei Popescu Andreea Lucia cu prilejul admiterii din 2019 la facultatea de Politţe de Frontieră din cadrul Academiei. Corpul de Control al ministrului a efectuat verificări şi a constatat întemeiată sesizarea, sens în care am aprobat luarea măsurii necesare pentru innmatricularea domnişoarei Popescu Andreea Lucia ca student în anul I”, a declarat Marcel Vela.

Corpul de Control a dat dreptate studentei

Potrivit ministrului de Interne, Corpul de Control a ajuns la concluzia că aspectele reclamate atât de tânără, cât şi de mama acesteia au avut temei.

„Problemele constatate au fost cu privire la faptul că anumite răspunsuri corecte la intrebările din testul grilă au fost anulate de către comisie pe motiv că inscrierea răspunsului a depăşit spaţiul alocat. Totodată, s-a stabilit că respingerea contestaţiei la Academia de Poliţie a fost neîntemeiată”, a mai explicat Vela.

Tânăra va începe cursurile începând cu semestrul II, urmând a fi organizată o sesiune de examene aferentă semestrului I doar pentru ea.

„Am fost nedreptăţită. Domnul ministru a făcut o minune. Nu mai aveam speranţă. Mă bucur că viitorii studenţi nu vor trece prin ce am trecut eu. Au fost luni usturătoare. Mi-a fost afectată starea de sănătate afectată. (...) Mi s-au anulat 3 grile, dintre care 2 corecte, iar media mea de 8.50 a fost scăzută la 8.40. Cea de admitere era 8.50. (...) (Motivul, n.r.) Pe faptul că am depăşit căsuţa cu un vârf de pix din locul alocat”, a spus Andreea Popescu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite