Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Tânără înmatriculată în Academia de Poliţie la ordinul lui Vela, după ce ministrul a sesizat erori în corectarea lucrării de admitere

13
24 Jan 2020 14:39:16
Autor: Laurenţiu Sirbu
Marcel Vela FOTO gov.ro
Marcel Vela FOTO gov.ro

Marcel Vela a anunţat că o comisie din examenul de admitere în Academia de Poliţie a acţionat eronat atunci când a anulat răspunsurile unei tinere, pe motiv că a fost depăşit spaţiul alocat pentru fiecare întrebare. În urma verificărilor, fata a fost, în final, înscrisă în anul I.

 „Conducerea MAI a fost sesizată de doamna Popescu Elena, mama Andreei Popescu, cea care a fost candidată în septembrie la examenul de la Academia de Poliţie ”A. I Cuza” cu privire la nereguli privind modul de corectare a foii candidatei Popescu Andreea Lucia cu prilejul admiterii din 2019 la facultatea de Politţe de Frontieră din cadrul Academiei. Corpul de Control al ministrului a efectuat verificări şi a constatat întemeiată sesizarea, sens în care am aprobat luarea măsurii necesare pentru innmatricularea domnişoarei Popescu Andreea Lucia ca student în anul I”, a declarat Marcel Vela.
 

Corpul de Control a dat dreptate studentei

Potrivit ministrului de Interne, Corpul de Control a ajuns la concluzia că aspectele reclamate atât de tânără, cât şi de mama acesteia au avut temei.
 
„Problemele constatate au fost cu privire la faptul că anumite răspunsuri corecte la intrebările din testul grilă au fost anulate de către comisie pe motiv că inscrierea răspunsului a depăşit spaţiul alocat. Totodată, s-a stabilit că respingerea contestaţiei la Academia de Poliţie a fost neîntemeiată”, a mai explicat Vela.
 
Tânăra va începe cursurile începând cu semestrul II, urmând a fi organizată o sesiune de examene aferentă semestrului I doar pentru ea.
 
„Am fost nedreptăţită. Domnul ministru a făcut o minune. Nu mai aveam speranţă. Mă bucur că viitorii studenţi nu vor trece prin ce am trecut eu. Au fost luni usturătoare. Mi-a fost afectată starea de sănătate afectată. (...) Mi s-au anulat 3 grile, dintre care 2 corecte, iar media mea de 8.50 a fost scăzută la 8.40. Cea de admitere era 8.50. (...) (Motivul, n.r.) Pe faptul că am depăşit căsuţa cu un vârf de pix din locul alocat”, a spus Andreea Popescu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Mihai Popescu
24.01.2020, 15:25:46

Bravo ei ! Va fi o viitoare "academiciana" ..... de politie. Politia de-a lungul vremii a dat f. multi ... "academicieni'. Toti mari borfasi, mafioti sau golani.

-2 (12 voturi)
foarte atent
24.01.2020, 16:23:28

ajungea pe strada fara o diploma la mana !!

-1 (3 voturi)
Hoher Herman
24.01.2020, 16:48:01

Te rog sa corectezi: Ajungea pe trotuar!

+2 (6 voturi)
Hoher Herman
24.01.2020, 16:50:12

Vela asta nu este cumva manelistu lu' Antonia?

0 (4 voturi)
mircea miricioiu
24.01.2020, 17:00:47

problema este ca tocmai la academia de politie sa comit astfel de gafe. inca din start studentul, viitor politist,k se confrunta cu abuzul si ilegalitatile comise de catre .... cine ? de catre exact cei care ar trebui se fie imaculati. dar ei plagiaza, corup, hartuiesc, sicaneaza, beau la volan, isi pun la punct si deruleaza afaceri inca din timpul in care sunt angajati mai, si multe multe alte ilegalitati care , odata date de gol de catre altii ( de ex. presa sau cetatenii afectati de abuzul politistului ) nu de catre serviciile lor specializate, ca de aia exista dipi, ies frumos la pensia speciala. asa incepe de fapt educatia tanarului viitor politist. sunt de gasit pe undeva statistici adevarate, reale cu problemele de acest tip din mai ? ar fi interesant de stiu care este starea de disciplina, corectitudine, legalitate in randul politistilor.

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (13)