Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Marcel Vela anunţă că MAI va raporta săptămânal ce misiuni au fost executate. Ministrul de Interne, mesaj pentru interlopi: „Suntem cu ochii pe voi!”

9
7 Aug 2020 15:02:26
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: MAI
Imagine: MAI

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că, începând de astăzi, în fiecare zi de vineri MAI va prezenta un raport săptămânal cu toate operaţiunile, misiunile şi acţiunile desfăşurate pe lina combaterii infracţionalităţii. Pentru interlopi, Marcel Vela a avut, la finalul declaraţiei de presă, un mesaj categoric: „Suntem cu ochii pe voi!”.

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela,  secretarul de stat al MAI, chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu, şi directorul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), chestor de poliţie Alexandru Scurtu, au susţinut, vineri, o declaraţie comună de presă. 
 
„La sfârşitul lunii iunie v-am prezentat un raport pe semestrul I, din această săptămână, în fiecare zi de vineri vă vom prezenta toate acţiunile care au avut loc în cursul săptămânii penrru ca dumneavoastră, presa, precum şi cetăţenii să fiţi la current cu toate operaţiunile, misiunile şi acţiunile MAI în combaterea infracţionalităţii. Pentru că acest fenomen criminogen se manifestă prin forme agresive şi trebuie să fiţi la current cu activitatea noastră”, a spus ministrul de Interne.
 

Despescu: „120 de percheziţii în ultima săptămână”

 
Secretarul de stat al MAI, Bogdan Despescu a declara că, în ultima săptămână, peste 120 de percheziţii s-au desfăşutat, la nivel naţional, în cadrul a 20 de acţiuni ale poliţiştilor. 
 
„În luna iulie, la sfârşit, anunţam destructurarea a 50 de grupări infracţionale. (…)  Astăzi, la o săptămână după venim în faţa dvs pentru a vă informa despre continuarea acţiunilor pentru combatarea criminalităţii. Astfel, numai în ultimele 7 zile au fost organizate 20 de acţiuni de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate peste 120 de percheziţii, care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni”, a declarat secretarul de stat al MAI. 
 

Ce le transmite românilor şeful „mascaţilor”

 
Alexandru Scurtu, şeful SIAS, a avut şi el o scurtă intervenţie: „În calitatea mea de representant al structurilor de forţă din cadrul MAI vreau să menţionez, încă de la început, că prioritatea zero este destructurarea grupărilor infracţionale, alături de celelalte structuri din MAI. Pentru atingerea acestui obiectiv, structurile de acţiuni speciale au participat la toate acţiunile de amploare. Am fost şi vom fi acolo unde situaţia o impune, persoanele vizate fiind cele certate cu legea. Vreau să mă adresez cetăţenilor cinstiţi din România, cei care sunt învăţaţi şi educaţi să respecte regulile: repet, persoanele vizate sunt cele certate cu legea. În cadrul structurilor speciale avem un crez al nostrum: luptătorii nu vorbesc, fac.Şi sper ca prin faptele noastre să evidenţiem că singura instituţie care arondează România şi o împarte, dar în arii de responsabilitate, este MAI”. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

imacandi
7.08.2020, 15:26:25

Comentariu considerat abuziv.

Mos Tagarta
7.08.2020, 15:37:14

Du-te bai gecuta cu basmele tale!!!! Toata societatea romana este reactiva la evenimente. Nimeni nu-si propune sa previna ca sa nu se intample. Nuuuu, noi gasim prilejul de a ne umfla trei patru zile muschii, dupa care ne desumflam la loc si ii lasam pe colorati si tatuati sa ne incalece. Bai gecuta, tu de curatenie in ograda ai auzit? Tu, de cand esti ministru, ai dat vreo sanctiune vreunuia din sefii grei ai politiei? Ai cerut vreo cercetare disciplinara al cuiva?? Te-ai gandit sa pui comisar sef o persoana din afara sistemului?? Ai cerut vreun audit extern, sau parerea sindicatului Europol?? Atunci taci dreacu` cu ce vei face si ce vei drege. Oricum nu te crede nimeni.

+2 (2 voturi)
bios
7.08.2020, 15:41:31

Mai bine ar fi cu ochii pe proprii subordonati, care sunt mana in mana cu interlopii. Vela nu spune nimic despre comportamentul lui Berechet din ultimele zile ? Are spatele prea puternic, "smecherul" de la Capitala ?

+2 (2 voturi)
bios
7.08.2020, 15:43:49

Oricum, actiunile astea atat de trambitate sunt doar mascarada, praf in ochii fraierilor. Anuntate inainte, "prietenii" avertizati, iar cei care totusi pica din prostie sunt scapati a doua zi.

+1 (1 vot)
Constantine Constantine
7.08.2020, 17:13:29

Mai nea Vela! Nu cu ochii nene ci cu bita. Sau inventati ceva gen Alimanescu. Stati cu ochii pe ei de 30 de ani si au proliferat. Trebuie destructurati cu orice pret.

-6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (9)