Eveniment

articolul anterior articolul urmator

VIDEO BBC, despre Marea Neagră: Este cea mai poluată din Europa. Ţările din Est o tratează ca un coş de gunoi

6
28 Nov 2019 10:38:20
Autor: Calin Mihai
Litoralul Mării Negre
Litoralul Mării Negre

Un reportaj BBC arată că din cauza statelor riverane, Marea Neagră a ajuns cea mai poluată din Europa. Britanicii atrag atenţia că Marea Neagră a ajuns un coş de gunoi pentru statele din Est care deversează fără probleme deşeurile.

Astfel s-a ajuns la situaţia ca Marea Neagră să aibă de două ori mai multe obiecte plutitoare, majoritatea din plastic, decât Marea Mediterană. „Este cea mai gravă situaţie de acest fel din Europa“, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Ucrainenii au fost deja avertizaţi să evite scăldatul în Marea Neagră din cauza susbstanţelor toxice, dar mulţi preferă să ignore mesajele.

Cercetătorii cred că marea a fost afectată şi în straturile profunde, dar faptul că în zonele unde s-a făcut curăţenie se observă o ameliorare, le dă speranţe acestora cî situaţia s-ar putea îndrepta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Ionel Marcu
28.11.2019, 10:48:32

Plasticul e vizibil dar unde credeți că se scurg „deșeurile” netratate din toaletele a 30-40% din gospodăriile fără canalizare? În râuri, din care merg în Dunăre, apoi in mare. Nu se văd, ca PET-urile, dar sunt prezente în Marea Neagră, mergeți și faceți baie.

+3 (3 voturi)
imsi imsi
28.11.2019, 11:26:52

Astia de la BBC ce nu vorbesc si de malul estic al Marii Negre unde stapini sunt turcii si georgienii si rusii a caror lungime a coastei ii de citeva ori mai lunga decit a coastei ucrainei, romaniei bulgariei si greciei insumate iar numarul populatiei care isi face nevoile in M. Neagra de partea aia privind in fiecare dimineata catre vest in mod provocator ii de citeva ori mai mare decit al celei care seara sta pe vine la malul de vest cu fundul spre est. Cercetatori de 3 parale care si au facut concediul pe malul de vest si acum trebuie si ei sa justifice banii. Sigur ca politica de ridicare a nivelului de curatenie si igiena trebuie intarita si continuata in ce ne priveste.

bubulak
28.11.2019, 11:40:29

grecia nu are iesire la marea neagra

+3 (3 voturi)
Maleficio Decenu
28.11.2019, 12:46:05

Marea Neagră are un strat de apă de vreo 500 de metri grosime în care mai există oxigen restul e anaerob ,e clar că stratul viabil era mai gros înainte da a ajuns ghena de fecale ale țărilor riverane,plus că Dunărea aduce și ea apa ”oxigenată” și din Vest,în căteva sute de mii de ani vom avea petrol de cea mai bună calitate prin zona respectivă așa ca consolare.

+1 (1 vot)
defu gabi
28.11.2019, 17:36:55

500 de metri e "parfum"... Marea Neagra a avut perioade mult mai urate cu hidrogenul sulfurat urcand pana la 80 de metri de suprafata... Si cateva situatii de aprindere spontana la suprafata in istorie... Si e o particularitate locala (resursa naturala) nu rezultat al poluarii cu PET-uri si dejectii...

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările