Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui LPF, eliberat din arest preventiv şi cercetat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Iorgulescu Foto: Facebook
Mario Iorgulescu Foto: Facebook

Tribunalul Bucureşti a decis definitiv, miercuri, ca Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), să fie eliberat din arest preventiv şi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că, alături de mai multe persoane, ar fi încercat, prin ameninţări şi alte violenţe, să determine un bărbat să-şi retragă o plângere penală.

 Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au admis cererea lui Mario Iorgulescu şi au dispus înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând din 12 octombrie.

Prin aceeaşi decizie, instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile pentru Francisco Gabriel Pascu şi cu controlul judiciar pentru Marcel Pascu şi Vasile Pascu, pe o perioadă de 60 de zile, începând din 12 octombrie.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă, Mario Iorgulescu, Marcel Pascu şi Vasile Pascu urmând să fie eliberaţi din Arestul Poliţiei Capitalei, iar Francisco Gabriel Pascu să fie plasat în arest la domiciliu.

Tribunalul Bucureşti a menţinut, prin hotărârea de miercuri, decizia din 30 septembrie dispusă, la judecarea în fond, de Judecătoria Sectorului 3.

Mario Iorgulescu, Marcel Pascu, Vasile Pascu şi Francisco Gabriel Pascu erau în arest preventiv din 15 septembrie, după ce un complet de la Tribunalul Bucureşti le-a înlocuit măsura controlului judiciar, în dosarul în care sunt acuzaţi de lipsire de libertate, loviri, distrugere şi favorizarea infractorului.

Potrivit anchetatorilor, Mario Iorgulescu, alături de alte nouă persoane, ar fi încercat, prin ameninţări şi alte violente, să determine un bărbat să-şi retragă o plângere depusă în cadrul unui dosar penal.

Suspecţii ar fi exercitat acte de violenţă şi au lipsit de libertate, în mod ilegal, un bărbat. După ce victima a anunţat poliţia, au urmat alte presiuni ale suspecţilor care încercau să-l determine, prin constrângere, să-şi retragă plângerea şi declaraţiile formulate. Astfel, victima a fost dusă la mediatorul Alexandru Coruţ, unde ar fi fost forţată să semneze că îşi retrage plângerea, au precizat sursele citate.

În 6 septembrie, poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, au făcut opt percheziţii în cadrul acestui dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite