Marius Iacob şi Călin Nistor, propuşi pentru reînvestirea ca adjuncţi ai şefului DNA, susţin, luni, interviurile la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor susţin, luni, interviurile la Consiliului Superior al Magistraturii, pentru reînvestirea în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit Agerpres, secţia pentru procurori a CSM a hotărât ca intervievarea candidaţilor propuşi să se desfăşoare pe 16 mai, iar pe 17 mai să fie transmis avizul către Ministerul Justiţiei. Asta după ce proiectele de management ale acestora au stat în dezbatere publică şi au fost verificate candidaturile.

Sursa citată arată că Marius Iacob are printre obiective prioritizarea instrumentării cauzelor penale ţinând cont de vechimea dosarelor, derularea cu operativitate a achiziţiilor publice de aparatură şi tehnică necesare derulării activităţii de urmărire penală, diseminarea bunelor practici în interiorul DNA, continuarea investigaţiilor în cauze de corupţie la nivel înalt şi mărirea schemei de personal a serviciului tehnic.

În ceea ce-l priveşte pe Călin Nistor, acesta îşi propune îmbunătăţirea activităţii de cooperare judiciară internaţională, creşterea calităţii activităţii de urmărire penală, dezvoltarea compartimentului de investigaţii financiare, accesarea de fonduri europene pentru pregătirea ofiţerilor de poliţie judiciară şi elaborarea unui ghid de practică judiciară pentru uzul procurorilor DNA.

Cine este magistratul Marius Iacob

Marius Iacob a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 până în 1997, iar ulterior procuror criminalist şi prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În perioada 2005 - 2006, a fost director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cerând eliberarea din această funcţie din motive personale.

Începând din 20 octombrie 2006, Marius Iacob a ocupat prin delegare funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), iar din martie 2007 a fost numit în această funcţie, la propunerea fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei. Iacob a mai obţinut încă un mandat în această funcţie, din martie 2010, la propunerea fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Iacob a fost delegat în funcţia de prim-adjunct al procurorului general începând din 27 iunie 2012, delegarea expirându-i în octombrie 2012. Din 22 iulie 2013 acesta este procuror şef adjunct al DNA.

Cine este Călin Nistor

Călin Nistor (46 de ani) a fost în perioada 1995 - 1996 procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, după care, timp de patru ani, a fost avocat în cadrul Baroului Vâlcea.

Din 2000 şi până în 2003 a fost din nou procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, după care, tin 2003 şi până în 2005, a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

A fost procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală în perioada 2006 - 2008, după care a fost procuror la DNA Piteşti în perioada 1 ianuarie 2008 - 10 martie 2013, pe 11 martie 2013 fiind delegat în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie până pe 9 mai 2013.

De pe 10 mai 2013 şi până în prezent este delegat în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite