Miting de susţinere la Budapesta, simultan cu marşul secuiesc. 10.000 de oameni au manifestat în faţa Ambasadei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.000 de persoane au susţinut, la Budapesta, cauza secuilor, în acelaşi timp în care Consiliul Naţional Secuiesc a organizat, în Covasna, „Marele marş secuiesc“.

Potrivit site-ului Origo.hu, cei 10.000 de participanţi au început, la ora 11.00, mitingul de susţinere organizat de Forumul Adunării Civice şi de Asociaţia pentru Pământ Secuiesc.

Printre cei care au cerut autonomie s-a numărat şi  un ziarist, Bayer Zsolt, care  a afişat o pancartă cu mesajul: “Vrem autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc!”.

De asemenea, participanţii la miting au purtat steagul secuiesc, alături de cel al Ungariei şi au afişat pancarte cu textul: “Secuii sunt în pericol!”.

La ora 12.00, cei 10.000 de manifestanţi au ajuns la sediul Ambasadei României în Ungaria, unde au ţinut discursuri şi au citit “Proclamaţia Marelui Marş al Secuilor”, aceeaşi care s-a citit şi în Covasna de către preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc.

Printre participanţii la mitingul din Budapesta s-au aflat inclusiv copii şi femei. Pentru ca toţi cei prezenţi să poată fi număraţi, fiecare manifestant a aruncat, într-un loc special amenajat, o monedă de câte 100 de forinţi.

Pe aceeaşi temă

„Marele Marş al Secuilor“, duminică, în Covasna: 150.000 de oameni şi un lanţ viu de 54 de kilometri

Patru drapele secuieşti de câte 250 de metri lungime, confecţionate pentru „Marele marş al secuilor“

Parlamentul Ungariei, act oficial de agresiune la adresa statului român

Covasna: Pentru desfăşurarea „Marelui marş al secuilor”, organizatorii nu vor să plătească taxa „pentru ocuparea drumului”

Adoptarea legii împotriva manifestărilor extremiste, singura soluţie pentru a opri agitaţia maghiară

FOTO VIDEO Premieră: de Ziua Maghiarilor la Cluj, steagul Ungariei a fluturat alături de cel al UE, al României şi al Ţinutului Secuiesc

Primarul Târgu-Mureşului despre mitingul secuilor: ”Unele mesaje transmise duminică au avut ca scop atragerea electoratului!”

Băsescu e îngrijorat că tinerii nu respectă simbolurile României

VIDEO Susţinere catalană pentru manifestanţii secui prezenţi la Târgu-Mureş

Laszlo Tokes se teme de diversiuni ale statului român la mitingul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite