Mărturii în cazul celor cinci români bătuţi în Irlanda de Nord: Casa arăta ca după război, pe corpul unei victime se vedeau urmele bâtei de baseball

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa unde locuiau cei cinci români atacaţi
Casa unde locuiau cei cinci români atacaţi

Poliţia din Belfast tratează atacul de duminică seară asupra celor cinci români bătuţi în Irlanda de Nord drept unul motivat de ură, presa locală sugerând că ar fi vorba de un act al loialiştilor paramilitari.

Mai mulţi bărbaţi, înarmaţi cu bâte de baseball, au intrat cu forţa în casa în care locuiau cinci români, situată în Newtownabbey. Incidentul s-a petrecut duminică seară, în jurul orei locale 20.20.

O vecină, care a alertat poliţia atunci când a auzit zgomotele atacului, a declarat presei locale că în urma atacului „casa arăta ca după război”. Unul dintre cei cinci români a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Povestind ce a văzut când a intrat în casă, aceasta a declarat: „Tinerii care se aflau în camera din spate erau îngroziţi de frică. Persoana care a fost rănită se afla în dormitorul principal, pe podea”.

„Avea răni serioase în zona capului şi, la umăr, avea o rană ce părea a fi ca urmare fie a unei înjunghieri. Piciorul lui părea rupt şi puteai să vezi urmele pe corpul lui lăsate de bâta de baseball sau de un ciocan. A fost pur şi simplu traumatic”.

captura

Vecinii au spus că au observat mai mulţi bărbaţi intrând în casa celor cinci români înarmaţi cu bâte de baseball.

„Fiecare fereastră era spartă. Casa era un dezastru, până şi toaleta a fost distrusă, era apă peste tot şi era sânge peste tot. Să crezi că astfel de lucruri s-ar putea întâmpla în anul 2019 este îngrijorător şi grav în acelaşi timp, să fiu sincer”, a adăugat un alt martor.

Alderman Fraser Agnew, membru al Partidului Unionist din irlanda de Nord, a declarat că loialiştii paramilitari par fi implicaţi în acest atac.

„În acest moment, indiciile sugerează că ar fi mâna loialiştilor paramilitari. Din păcate aceasta este tipul de societate în care trăim în acest moment. Oamenii vor să-şi facă dreptate cu mâna lor şi unii chiar apucă această cale. Chiar dacă ar putea fi vorba de alte circumstanţe aici, ceea ce s-a întâmplat pur şi simplu nu poate fi acceptat”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite