Mascaţii i-au spart uşa din greşeală, apoi i-au cerut să se înţeleagă precum oamenii: „Aşa aţi intrat în casa mea? Ca oamenii?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul de Istorie din Capitală, Corneliu Riegler, în al cărui apartament au dat buzna mascaţii, din greşeală, în căutarea unei femei suspecte de înşelăciune, i-a filmat pe cei care i-au spart uşa în timp ce îi cereau să se înţeleagă „ca oamenii“. Prinşi în fapt, agenţii s-au comportat ca nişte elevi cu temele nefăcute.

„Ce căutaţi în casa mea? Cine sunteţi? Spuneţi-vă numele!“, a fost prima reacţie a profesorului de Istorie Corneliu Riegler, care s-a trezit, vineri, că mascaţii de la IPJ Prahova i-au spart uşa degeaba: căutau o femeie suspectă de înşelăciune, care nu a locuit niciodată acolo. 

Potrivit dascălului, mascaţii nu s-au mulţumit doar să spargă uşa apartamentului în care locuia, dar i-au lovit şi pe părinţii iubitei sale, oameni în vârstă de 70 de ani, care au fost şocaţi de incident. Alarmat de prietena sa, Corneliu Riegler, care era la ore în momentul descinderii, a venit într-un suflet acasă. Între timp, poliţiştii şi-au dat seama de gafa făcută şi aşteptau, spăşiţi, venirea proprietarului casei.

Dialogul purtat cu oamenii legii de profesorul Corneliu Riegler este tragi-comic:

Corneliu Riegler: Ce căutaţi în casa mea? Cine sunteţi? Sluneţi-vă numele.

Poliţist: Suntem de la IPJ Prahova, dar nu mă filmaţi...

Corneliu Riegler: Sunt în casa mea!

Poliţist: Haideţi, domne, nu faceţi circ...

Corneliu Riegler: Vreau să ştiu cine sunteţi!

Poliţist: Nu faceţi panaramă! Hai să facem procesul-verbal

Corneliu Riegler: Ieşi pe hol, procesul-verbal îl faceţi afară. Ieşiţi afară din casă!

Poliţist: Totuşi, nu putem să ne înţelegem ca oamenii?

Corneliu Riegler: Aşa aţi intrat, ca oamenii?

„Dorel“ de la Poliţie

Cei doi pensionari veniseră cu fiica lor în vizită acasă la logodnicul fetei, Corneliu Riegler, profesor de Istorie la Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc" din Capitală. Cei trei aşteptau să revină acasă Corneliu Riegler, când pe uşă au năvălit mascaţii. Nu s-au obosit să sune la uşă, care era descuiată, de altfel, ci au spart-o cu berbecele.

Agenţii de la trupele speciale ale Poliţiei Prahova, care căutau o femeie suspectă de înşelăciune, i-au imobilizat pe bătrâni, le-ar fi pus armele la tâmplă şi i-ar fi lovit când aceştia au cerut explicaţii. Poliţiştii erau convinşi că au de-a face cu complici ai suspectei, care în actele evidenţei populaţiei locuia la acea adresă, au încercat aceştia o explicaţie ulterior.

Când şi-au dat seama că, de fapt, au nimerit la o adresă greşită, poliţiştii au plecat fără ca măcar să-şi ceară scuze.

Iubitul fetei nu era acasă când s-a întâmplat totul. A venit într-un suflet, când tânăra cu care urmează să se căsătorească l-a sunat plângând. Când Corneliu Riegler a ajuns acasă, mascaţii tocmai plecau.

   .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite