Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Mecanicul din cauza căruia s-a produs ciocnirea de la Feteşti a fost reţinut pentru 24 de ore

4
29 Jul 2021 21:55:05
Autor: Lizeta Oprea
În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mecanicul din cauza căruia s-a produs ciocnirea de la Feteşti a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomiţa pentru a se continua cercetările.

Bărbatul are 54 de ani, este din Craiova şi nu ar fi respectat timpul de odihnă şi nici restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia Feteşti. El nu a oprit nici la semnalul roşu de dinaintea intrării în staţie.

„În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii de la transporturi, faţă de evenimentul feroviar produs în cursul nopţii trecute, în staţia CF Feteşti, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparţinând unei societăţi comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi şi care se deplasa pe relaţia Craiova - Constanţa Port, a intrat în staţia C.F. Feteşti pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staţionat în staţia C.F. Feteşti la aceeaşi linie.


Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia C.F. Feteşti şi nici semnalul roşu de oprire dinaintea intrării în staţie.“, transmite IPJ Ialomiţa.

În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Astfel, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti.

Poliţiştii de la transporturi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a mecanicului, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomiţa, urmând ca, la data de 30 iulie 2021, să se propună luarea de măsuri legale Parchetului de pe lângă Judecatoria Feteşti.

Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Augustin Man
29.07.2021, 22:12:48

Frumos a "evoluat" (adica involuat) si CFR-ul! Cindva, mecanucul de locomotiva nu intra in schimb fara un consult medical prealabil (tensiune, temperatura, etc.),

+1 (1 vot)
defu gabi
29.07.2021, 23:12:53

Locomotiva & mecanicul erau de la un operator privat nu de la CFR...

-53 (55 voturi)
Romulanul Petre
30.07.2021, 07:42:02

Nu conteaza! E vorba de sistem! Sistemul/ministerul transporturilor a ajuns pe mana unor nemernici,, Motul rahatului a fost Nicolaiciuc. Atunci trebuiau toti trimisi in spatele gratiilor!! Astea-s rezultatele "muncii" ministrilor din ultimii 30 de ani!!!

Ion Tamis
30.07.2021, 10:13:23

Curios: este clar vorba de iresponsabilitate si mari pagube materiale, insa aceasta retinere precipitata (mai ales pe termen mai lung) a mecanicului baut si adormit, care in nici un caz nu mai poate sa urce din nou pe o locomotiva, se afla in contrast emotional cu lasarea (si judecarea) in libertate deplina a multor "personalitati", indeosebi politice, vedete sportive si de entertainment, care, pe langa pagube materiale, au comis, cu acelasi tip de iresponsabilitate, asasinate multiple cu masinile lor scapate de sub control.

Modifică Setările