Medic agresat de părinţii unui copil, la Spitalul Marie Curie: „Au fost perechi de palme care nu se mai opreau“. Agresorul, cercetat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Marie Curie. FOTO Inquam Photos
Spitalul Marie Curie. FOTO Inquam Photos

Un medic de la Spitalul Marie Curie a fost lovit de tatăl unui copil, acesta fiind nemulţumit de diagnosticul pus de doctorul agresat, a anunţat, miercuri dimineaţă, Mihaela Bălgrădean, purtătorul de cuvânt al spitalului. Agresorul, un bărbat de 36 de ani, a fost reţinut iniţial de poliţişti, pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. În prezent, bărbatul e cercetat sub control judiciar.

„Un medic al spitalului a fost agresat. Au fost perechi de palme care nu se mai opreau. Acestea au dus la sângerarea unui ochi al doctorului şi la intrarea lui în stare de şoc“, a declarat Mihaela Bălgrădean, purtător de cuvânt al Spitalului Marie Curie.

Potrivit aceleiaşi surse, agresarea medicului a început după ce părinţii au aflat diagnosticul pus copilului de reprezentantului spitalului. „Au fost nemulţumiţi de diagnostic. Copilul era internat de aproape 24 de ore. Nu am văzut aşa ceva până acum“, a mai spus Bălgrădean. 

Medicul a fost agresat în cabinetul său, în timp ce le comunica părinţilor copilului că acesta are o afecţiune respiratorie uşoară şi nu se mai impune spitalizarea sa, iar în urma agresiunii el a suferit o hemoragie intraoculară. La faţa locului a fost chemată şi Poliţia, iar medicul a făcut plângere penală împotriva tatălui copilului. De asemenea, spitalul a depus, miercuri, o plângere penală pentru agresiune.

Medicul a depus plângere penală împotriva tatălui copilului

Potrivit Poliţiei Române, agresorul are 36 de ani, fiind reţinut de poliţiştii secţiei 16 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe. 

„În fapt, bărbatul a fost reţinut pentru exercitarea unor violenţe asupra unui medic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Agresiunea a avut loc pe fondul unor reproşuri pe care bărbatul le-a adus medicului cu privire la starea de sănătate a copilului său”, se arată într-un comunicat de presă. 

La aceeaşi dată, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care a dispus continuarea cercetărilor, cu persoana sub control judiciar.

Conform prevederilor legale, ameninţarea personalului medical se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, lovirea sau orice alte acte de violenţă - închisoare de la 6 luni la 3 ani, vătămarea corporală - închisoare de la 6 luni la 6 ani, vătămarea corporală gravă - închisoare de la 3 la 12 ani. 

Asistentă bătută de un pacient 

Un alt incident similar s-a petrecut în Spitalul Elias din Capitală unde un pacient cu tulburări psihice s-a năpustit asupra unei asistente, a încercat să o strânge de gât şi a reuşit, în final, să-i rupă acesteia piciorul. 

Cadrul medical a fost operat, iar pacientul a fost dus la Spitalul Obregia din Capitală. Poliţia a demarat o anchetă în acel caz, însă a arătat că asistenta nu a depus plângere împotriva pacientului bătăuş. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite