Medicul Cătălin Denciu, considerat un erou în Belgia: „A marcat anul 2020“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Denciu, medicul-erou
Cătălin Denciu, medicul-erou

Medicul român Cătălin Denciu, care şi-a pus viaţa în pericol pentru a-şi salva pacienţii de la secţia ATI din Piatra Neamţ, este considerat unul dintre eroii anului de postul public de televiziune din Belgia.

„Cătălin Denciu a marcat anul 2020“, aşa vorbesc jurnaliştii belgieni despre medicul român, rănit grav în timpul incendiului din secţia ATI a spitalului din Neamţ.

Medicul Cătălin Denciu este considerat un erou pentru generozitatea şi profesionalismul său şi se află pe locul 3 în topul întocmit de televiziunea belgiană alături de doctorul Li Wenliang din Wuhan, care a încercat să alerteze comunitatea internaţională despre prezenţa noului tip de virus, în final devenind el însuşi victimă a bolii, şi de căpitanul Tom Moore, fost ofiţer britanic, cunoscut pentru gesturile sale filantropice.

La mai bine de o lună de la tragedie, Cătălin Denciu se află şi acum internat la spitalul militar pentru arşi, „Regina Astrid”, din Bruxelles.

Cătălin Denciu a fost internat a doua zi după incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului.

Medicii belgieni au reuşit să-i refacă piciorul drept, însă medicul Cătălin Denciu necesită mai multe intervenţii chirurgicale pentru arsurile de pe restul corpului. Arsurile sunt grave, pentru că, atunci când a intrat în secţia de terapie intensivă să-şi salveze pacienţii, echipamentul de protecţie cu care era îmbrăcat a luat foc. Deşi a fost detubat, încă nu a trecut de perioada critică. 

Pentru fiecare intervenţie chirurgicală are loc o nouă intubare, din cauza durerilor puternice pe care acestea le provoacă. În prezent, medicul urmează şi şedinţe de kinetoterapie.

   

Pe aceeaşi temă: 

Prefectul de Neamţ: Secţia ATI pentru COVID-19 a fost mutată sâmbătă de la etajul trei la etajul doi, fără informarea DSP. Câteva ore mai târziu a ars

Zece morţi la secţia ATI din Piatra Neamţ în urma unui incendiu. Medicul de gardă, rănit grav, după ce a suferit arsuri, va fi transferat la Bucureşti FOTO VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite