Medicul militar Alexandru Ioan Bucur, fostul director al Spitalului Floreasca, a fost înmormântat vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul militar Alexandru Ioan Bucur, chirurg militar şi fost director al Spitalului de Urgenţă Floreasca în perioada 1992 - 2004, a trecut în nefiinţă, după o lungă şi grea suferinţă. Reputatul doctor a fost înmormântat vineri, la Cimitirul Ghencea Militar.

„Alexandru Bucur a avut o minte care a depăşit timpul lui; prin anii 1992-1993 el a organizat sistemul de urgenţă din Bucureşti după standardele cunoscute în lumea civilizată şi a avut viziunea a ceea ce ar trebui să fie asistenţa medicală de urgenţă într-o lume căreia îi pasă cu adevărat de viaţa omului. Îi datorăm – între altele – organizarea sistemului medical de urgenţă din Bucureşti până când a apărut doctorul Raed Arafat şi-i datorăm dotarea şi organizarea Spitaluluiui de Urgenţă Floreasca la standardele moderne care se regăseau în lumea civilizată”, arată specialiştii.

„Spitalul Floreasca este spitalul românesc care a avut prima cameră de gardă occidentală. Secţiile precum neurochirurgia, chirurgia cardiovasculară, chirurgia plastică, unde mii de oameni au fost trataţi şi poate tot mii au primit viaţa a doua oară în ele, sunt o creaţie a acestui om, Alexandru Bucur! Primul transplant de inimă din România este cumva o creaţie a lui. El a dotat clinica respectivă, l-a adus pe Şerban Brădişteanu acolo şi a făcut ceea ce clinicile de profil din ţară nu făcuseră”, mai spun doctorii despre medicul Bucur.

Chirurgul, care a murit singur la vârsta de 69 de ani, a făcut două accidente cerebrale vasculare în spital. „Energia pe care el a investit-o în a crea o medicină de urgenţă de vârf continuă că existe, să salveze, să hrănească oamenii şi, probabil, asta va rămâne pentru totdeauna. Oricine calcă pragul Spitalului de Urgenţă Floreasca va păşi pe ceva construit de el, fie că-i doctor, infirmieră sau bolnav...Doar că el, sufletul lui, a rămas – poate – cu suferinţa, cu nefericirea, cu durerea de a nu fi fost recunoscut, de a nu fi fost apreciat, de a nu fi fost înţeles”, arată medicii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite