Medicul Sebastian Telbis, care a pensionat ilegal sute de români, mai este cercetat pentru alte 187 de cazuri de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului General au extins urmărirea penală faţă de medicul Sebastian Telbis de la Serviciul de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, pentru alte 187 de cazuri în care există suspiciuni că ar fi luat mită, în dosarul privind pensionări ilegale pe caz de boală.

Telbis este acuzat de anchetatori că în perioada 3 februarie - 13 martie a luat mită de la 187 de pacienţi sume cuprinse între 50 de lei şi 150 de euro. În schimbul banilor, a acordat sau a prelungit decizii de pensionare pentru grad de invaliditate.

Potrivit procurorilor, medicul elibera decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare.

În acest dosar sunt implicaţi alţi doi medici, Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda.

Potrivit anchetatorilor, Ungur şi Cenda ar fi săvârşit 16, respectiv 8 infracţiuni de luare de mită, constând în aceea că cei doi solicitau şi primeau bani de la pacienţi pentru a le aviza încadrarea în grad de invaliditate, adică, pentru a-i menţine în această categorie, cu ocazia revizuirii periodice. În schimbul acestor sume de bani, aceştia avizau dosarele medicale ale solicitanţilor din Caraş-Severin, ulterior remiţându-le pentru eliberarea deciziilor de încadrare în gradul de invaliditate către ceilalţi specialişti în medicina muncii,

Mai mult, în urma percheziţi

 la locuinţa lui Sebastian Telbis, au fost confiscate importante sume de bani, respectiv 108.465 euro în numerar, 480 lire sterline, 4.120 de dolari şi 51.400 lei. De asemenea, au fost descoperite două carnete de depuneri cu un sold de 178.220 euro, emise de o bancă din Austria. 

CITEŞTE ŞI:

FOTO VIDEO Doctorii Ioan Ungur şi Ioan Cenda au fost reţinuţi de procurori

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite