Megagroapa de pe Faleză a împlinit patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul din Galaţi este în continuare îngreunat din cauza prăpastiei de pe bulevardul Falezei, care nu a fost încă astupată.

Autorităţile susţin că întârzierea s-a produs din cauza vremii nefavorabile şi a complicaţiilor legate de instabilitatea terenului în zonă. Craterul a devenit un adevărat simbol al gropilor din asfaltul şoselelor din România, după ce cititorii „Adevărul" au votat-o, în luna martie, groapa anului.

Ea a văzut lumina zilei în luna februarie, când cineva a semnalat la numărul 112 faptul că o bucată din bulevard s-a surpat. La început, groapa avea doar trei metri în diametru şi doi metri adâncime. În doar 24 de ore a crescut ca Făt-Frumos din poveste şi a ajuns la 100 de metri lungime, patru lăţime şi opt adâncime.

În primele zile, autorităţile au estimat că lucrările de astupare se vor finaliza în două săptămâni. Constructorul (firma Vâlceana) a spus că lucrările se vor finaliza la jumătatea lunii martie. Niciuna dintre previziuni nu s-a confirmat însă.

„Gropzilla" nu se lasă astupată

Potrivit directorului SC Vâlceana, Constantin Mitroi, terenul din jurul gropii este foarte sensibil, muncitorii fiind tot timpul expuşi pericolului. „Este o lucrare foarte dificilă. Am avut probleme repetate cu malul, care s-a prăbuşit din cauza precipitaţiilor", a declarat Mitroi. Din păcate, nu sunt multe semne că problema va fi rezolvată prea curând. Ieri dimineaţă, la „gropzilla", cum o alintă tinerii care ies la plimbare pe Faleza Dunării, era linişte şi pace. Erau doar trei muncitori, care scoteau apa infiltrată în groapă cu ajutorul unei pompe.

„Este cea mai grea lucrare pe care am avut-o. Din cauza vremii nefavorabile avem multe probleme. În urmă cu câteva zile, un mal s-a prăbuşit din nou. După ploaia de luni, ne-am chinut două zile să scoatem cu pompa apa din colector", a spus un muncitor al SC Vâlceana. „Nu ni s-a spus cât vor mai dura lucrările. S-ar putea să se lungească mai mult de o lună. Malul este foarte sensibil şi trebuie să lucrăm cu mare grijă. Nu putem risca. Chiar în urmă cu câteva zile, un mal a căzut şi putea accidenta pe oricare dintre noi", a completat un alt muncitor.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole, spune că lucrările au costat deja jumătate de milion de lei din bugetul municipalităţii şi că este de aşteptat să mai înghită încă o dată pe atât.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite