Meleşcanu: Un grup de opt copii români se află în Sri Lanka. Sunt la o unitate militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine asupra capitalei Colombo FOTO Shutterstock
Imagine asupra capitalei Colombo FOTO Shutterstock

Un grup de opt copii români se află în Sri Lanka, dar au fost transportaţi în siguranţă, într-o unitate militară din apropierea capitalei, împreună cu însoţitorul lor, a precizat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Copiii se aflau iniţial chiar în Colombo, unde au avut loc atacurile.

Meleşcanu a precizat că aceştia se aflau în Sri Lanka la un schimb de experienţă. După izbucnirea atacurilor, autorităţile române au contactat autorităţile locale şi au reuşit să obţină transportarea grupului de copii într-o unitate militară, arată hotnews.ro.  

”Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de opt copii cu însoţitori erau în Colombo şi până la urmă s-a reuşit obţinerea unui sprijin. Am reuşit să discutăm cu autorităţile şi au fost duşi cu toţii într-o unitate militară la periferia Capitalei, unde sunt condiţii de securitate foarte stricte. Erau într-un schimb de experienţă şi o mică vacanţă dar noi sperăm, şi aceeaşi recomandare o facem şi pentru alţi români care sunt în Colombă, că ar fi bine să ia contact cu consulatul nostru şi sfatul meu ar fi să se întoarcă în ţară cât mai rapid pentru că nu ştim cum vor evolua aceste atentate,” a spus ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

„Probabil vom avea o celulă de criză la minister şi vom da un comunicat de presă. Important este că sunt în siguranţă”, a declarat Meleşcanu. 

Potrivit MAE, din informaţiile disponibile, nu există cetăţeni români printre persoanele afectate de exploziile din Sri Lanka.

CITEŞTE ŞI UPDATE Explozii la hoteluri de lux şi biserici din Sri Lanka, de Paştele catolic: 185 de morţi şi peste 560 de răniţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite