Mesaj scandalos al purtătorului de cuvânt al Poliţiei Rutiere pentru cei care contestă instituţia: „Apelaţi la popi, la rude, nu la Poliţie”. Reacţia instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Munteanu, de la Poliţia Rutieră FOTO Facebook
Ovidiu Munteanu, de la Poliţia Rutieră FOTO Facebook

Într-o încercare nefericită de a-şi spăla imaginea, după scandalul generat de cazul şoferului cu numere anti-PSD, Poliţia Română a cerut utilizatorilor Facebook aflaţi în lista de prieteni să facă o evaluare a paginii.

UPDATE: Poliţia Română a negat miercuri că ar fi raportat la Facebook utilizatorii care au criticat instituţia pe pagina sa de Facebook. „Deşi unele mesaje conţineau exprimări licenţioase am ales să respectăm dreptul la liberă exprimare”, se arată în mesajul postat de Poliţia Română pe pagina sa de Facebook.

„Pe această pagină au fost primite, în ultimele zile, foarte multe recenzii şi comentarii negative. Vă asigurăm că nu am raportat pe nimeni pentru recenzia făcută. Conform regulilor platformei Facebook, oricine poate raporta un profil de utilizator. Recenziile făcute pe această pagină sunt publice şi orice utilizator de Facebook le poate raporta! Deşi unele dintre mesajele care însoţeau recenziile şi comentariile cetăţenilor conţineau referiri politice sau exprimări licenţioase, am ales să respectăm dreptul la libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi nu le-am cenzurat, şters sau ascuns. Pentru noi, siguranţa oamenilor rămâne prioritară, indiferent de recenzii, steluţe sau comentarii”, este mesajul Poliţiei Române.

Ştirea iniţială: Supărat din cauza criticilor şi reacţiilor negative ale cetăţenilor, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Ovidiu Munteanu, a publicat un mesaj dur la adresa acestora.

“Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie. Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie”, a scris Ovidiu Munteanu, care a acordat 5 stele Poliţiei Române pe Facebook.

mesaj Facebook Ovidiu Munteanu

Poliţia a realizat imediat gafa lui Munteanu şi s-a disociat de reacţia acestuia.

”Cu privire la mesajul postat pe pagina de socializare a Poliţiei Române de către colegul nostru Ovidiu Munteanu, vă aducem la cunoştinţă faptul că Brigada Rutiera nu achiesează la cele transmise, mesajul fiind unul strict personal.

Brigada Rutieră vă asigură că este şi va rămâne în slujba cetăţeanului, indiferent de situaţie”, este pesajul postat pe pagina Poliţiei.

Şi şeful Brigăzii Rutiere, Victor Gîlceavă, a reacţionat la gafa colegului său, precizând că cel din urmă nu a anticipat că postarea va fi preluată.

„Relaţionând cu colegul meu, se pare că nu a anticipat faptul că acel mesaj va fi preluat şi asociat cu calitatea şi cu poziţia pe care o deţine el la Brigada Rutieră şi că nu a avut sub nicio formă intenţa de a implica Brigada Rutieră într-un eventual subiect nou alături de cele au tot fost şi există. (...) În prezent, ştiu că mesajul a fost şters. Aşa cum ştiţi deja, orice subiect care poate afecta imaginea sau prestigiul instituţiei este verificat şi la nivelul structurilor noastre interne, urmând a se face o propunere corespunzătoare prin raportare şi la ce rezultă din verificările efectuate. Subiectul este încă la început. Vedem în ce măsură, nu pot emite un punct de vedere acum cu privire la soluţia finală”, a declarat, pentru Mediafax, Victor Gîlceavă, şeful Brigăzii Rutiere.

Reacţia lui Godină

Marian Godină a postat un mesaj dur la adresa conducerii Poliţiei Rutiere, după ce Ovidiu Munteanu a postat un mesaj în care le spune oamenilor să apeleze la vecini sau rude dacă au nevoie de ajutor.

„M-a iritat rău să văd de dimineaţă acest review lăsat de unul dintre purtătorii de cuvânt ai Brigăzii Poliţiei Rutiere pe pagina Poliţiei Române. Cumva, nu-mi explic cum, s-a "gândit" el să le pună la punct pe cele peste 20000 de persoane care au acordat o stea, explicându-le el că dacă nu le convine poliţia, atunci când vor avea probleme, să se ducă la popi, rude etc. O să-i explic acestui "coleg" că inteligentul mesaj al lui afectează mii de poliţişti care îşi fac treaba şi care nu au nicio vină pentru gafele altora“. (Mesajul complet)

apel Politie pe Facebook

Campanie neinspirată

Poliţia a demarat pe Facebook o campanie de evaluare a instituţiei, prin acordarea de stele de la 1 la 5). Concret, toţi cei aflaţi în lista de prieteni pe Facebook ai Poliţiei au primit solicitarea de a evalua instituţia. Evident, poliţiştii au început să îşi acorde singuri cinci stele.

Şi Valentin Rîciu, consilierul ministrului de Interne Carmen Dan, a acordat cinci stele paginii de Facebook, pentru că, susţine el "este o instituţie care merită respect".

Au fost însă şi poliţişti care au dezaprobat tentativa de spălare a imaginii Poliţiei. Marian Godină a făcut public un mesaj prin care agenţii ar fi sfătuiţi de la centru să acorde cinci stele paginii de Facebook a Poliţiei şi cataloghează mesajul ca fiind "penibil".

Şi fostul comisar de crimă organizată, Traian Berbeceanu critică demersul poliţiştilor şi le transmite pe pagina sa de socializare că merită... doar două margarete.

Peste 30.000 de recenzii negative a primit Poliţia Română pe Facebook, după ce agenţii de la Rutieră i-au reţinut permisul şoferului cu numerele anti-PSD.

S-au trezit cu conturile blocate

Mai mulţi utilizatori care au evaluat cu o stea pagina de Facebook a Poliţiei Române s-au trezit că au contul de pe reţeaua socială suspendat. Ei susţin că le-au fost blocate temporar conturile din cauza „activităţii suspecte” şi sunt convinşi că au primit mai multe raportări la Facebook din partea Poliţiei Române. 

captura
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite