Metoda „Accidentul”, adaptată pe timp de pandemie: Escrocii au luat 100.000 de lei de la persoane cărora le-au spus că rudele li s-au infectat cu SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 53 de ani, care ar fi sunat mai multe persoane, în numele unor rude bolnave de COVID-19, internate la spital, şi le-ar fi solicitat sume de bani, au fost reţinuţi joi. Prejudiciul total se ridică la 100.000 de lei, potrivit Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti, în judeţul Constanţa şi într-o unitate de penitenciar, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

„Din datele şi probele administrate în perioada iulie – octombrie a.c. de poliţiştii Secţiei 7, cu sprijinul poliţiştilor Secţiilor 6 şi 13, a rezultat presupunerea rezonabilă că cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 53 de ani, ar fi sunat mai multe persoane, în numele unor (sau pretinzând că sunt) rude bolnave de COVID, internate la spital şi le-ar fi solicitat diverse sume de bani”, arată DGPMB.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de înşelăciune, respectiv tentativă la înşelăciune ( două acte materiale consumate şi 43 de tentative) cu cei cinci bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Acţiunea a beneficit de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite