Metoda de jaf „Spiderman“ revine în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat care a intrat prin escaladarea imobilului în două apartamente din Capitală din care a furat bani şi bijuterii sub ameninţatrea unui cuţit, apoi a şi violat-o pe una dintre victime, a fost reţinut fiind acuzat de tâhărie şi de viol. Informaţia dată publicităţii, ieri, de Poliţia Capitalei vine la scurt timp după ce alţi doi bărbaţi au ajuns după gratii, vineri, 18 septembrie, pentru acelaşi gen de fapte

Jafurile au fost făcute prin moduri similare de operare: spargeri de apartamente în urma escaladării faţadelor imobilelor, ameninţari cu arme de foc şi apoi furturi comise cu violenţă.

Apartamentul cu fereastra deschisă, ţinta perfectă

Potrivit Poliţiei Capitalei, în dimineaţa de 3 septembrie, în jurul orei 5.30, prin apel la 112, poliţiştii au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că fiica sa, majoră, în timp ce se afla singură în locuinţa familiei, a fost agresată sexual şi i-au fost furaţi banii, de către un bărbat necunoscut care purta mască.

Din primele date a rezultat că bărbatul ar fi pătruns în apartamentul situat la etajul 1 prin escaladarea unei ferestre ce fusese lăsată deschisă, unde prin ameninţarea cu un cuţit ar fi agresat-o sexual, după care i-a furat banii şi a fugit.

„Ulterior, în după-amiaza de 7 septembrie, la o unitate de poliţie s-au prezentat alte două persoane, soţ şi soţie, care au reclamat faptul că în noaptea de 5 spre 6 septembrie un bărbat necunoscut a pătruns în locuinţa unei rude apropiate, apartament situat la parter, şi a deposedat victima, prin ameninţare cu un obiect ascuţit, de bijuteriile pe care le purta. (…) S-a conturat ipoteza că în ambele situaţii ar fi vorba de unul şi acelaşi bărbat. Din exploatarea materialului probator a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 40 de ani, cunoscut cu preocupări infracţionale, ar fi pătruns în locuinţele persoanelor vătămate”, se arată în comunicatul Poliţiei. În urma anchetei, în după-amiaza de 21 septembrie, tâlharul a fost depistat şi condus la audieri. 

S-au dat drept poliţişti şi au jefuit un bucureştean

Aceste cazuri vin la doar câteva zile de la momentul în care doi bărbaţi au pătruns într-un apartament din sectorul 2 al Capitalei, unul dintre ei folosind o frânghie cu care a coborât în rapel de pe acoperişul blocului, au imobilizat persoana care se afla în casă şi au sustras bunuri şi bani în valoare de 13.000 de lei. 

„La data de 29 iunie, o persoană a pătruns fără drept într-un apartament din sectorul 2, profitând de faptul că uşa era neasigurată. Totodată, o altă persoană a pătruns concomitent în locuinţă coborând în rapel pe o frânghie fixată pe acoperişul blocului. Cele două persoane au imobilizat un bărbat care locuia în respectivul apartament, după ce au pretins că sunt poliţişti”, arătau vineri poliţiştii.

Ulterior, cei doi au fost reţinuţi pentru tâlhărie. Potrivit unor surse din Poliţie, unul dintre ei face parte dintr-o grupare infracţională care acţionează în cartierul Giuleşti, ai cărei membri sunt cunoscuţi pentru furturi comise cu violenţă. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite