Mihai Stoica poate fi liberat condiţionat, au decis magistraţii Judecătoriei Sectorului 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoica ar putea fi eliberat condiţionat
Mihai Stoica ar putea fi eliberat condiţionat

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis, luni, că Mihai Stoica, fost manager al FC Steaua, poate fi liberat condiţionat, după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de trei ani şi şase luni primită în dosarul Transferurilor de jucători. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată de procurori la Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a decis că Mihai Stoica îndeplineşte condiţiile pentru a fi liberat condiţionat, admiţând astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul manager al FC Steaua îndeplineşte fracţia de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar şi a desfăşurat mai multe activităţi.

Mihai Stoica a executat 21 de luni de închisoare din pedeapsa primită în 2014. Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava a avizat favorabil eliberarea sa, dar ultimul cuvânt îl au judecătorii.

Indiferent de decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4, aceasta nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Până în prezent, patru condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat din închisoare - Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Dosarul Transferurilor

Pe 2 octombrie 2008, DNA i-a trimis în judecată pe George Copos, preşedinte şi patron al Clubului de Fotbal Rapid Bucureşti, Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu, preşedinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei "Becali sport". Toţi au fost acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gigi Neţoiu, fost acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

DNA susţine că faptele săvârşite de cei opt inculpaţi au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat, la data de 4 martie 2014, condamnări cu executare definitive în dosarul Transferurilor din fotbal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite