Mihail Udroiu, fostul consilier al Alinei Bica, transferat la Tribunalul Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Bica a fost arestată preventiv la sfârşitul lunii noiembrie
Alina Bica a fost arestată preventiv la sfârşitul lunii noiembrie

Judecătorul Mihail Udroiu, fostul consilier al Alinei Bica, al cărui nume apare în documentele procurorilor care au anchetat-o pe fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), va fi mutat de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Bihor, după ce Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis cererea acestuia de transfer.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de transfer formulată de judecătorul sus-menţionat, începând cu data de 15 februarie 2015”, conform deciziei de marţi a secţiei.

Numele lui Mihail Udroiu apare în documentele procurorilor anticorupţie, într-un dosar disjuns din cel în care a fost cercetată fosta şefă a DIICOT Alina Bica. Concret, procurorii precizează că Udroiu l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Bogdan Buzăianu să obţină un document emis de DIICOT. În schimb, afaceristul i-ar fi promis lui Udroiu că îi va oferi o excursie în Dubai.

Mihail Udroiu este judecător şi doctor în drept. El este formator la Institutului Naţional al Magistraturii, la disciplina Drept penal şi Drept procesual penal. 

Udroiu a făcut parte din Comisia de elaborare a noului Cod penal, a noului Cod de procedură penală şi din Comisia de elaborare a proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Codului penal. Acesta a scris peste 60 de studii şi articole publicate în reviste de specialitate. 

Magistratul a fost premiat de Uniunea Juriştilor şi de Academia Română.

Alina Bica, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie

Pe 15 decembrie 2014, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica a demisionat de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei pe 21 noiembrie 2014, după ce a fost reţinută de procurorii DNA, o zi mai târziu fiind arestată preventiv. Bica a fost suspendată, în 16 decembrie, din funcţia de procuror al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, măsura fiind luată de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a trimiterii sale în judecată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite