Mihail Vlasov, fostul şef al Camerei de Comerţ, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, MIhail Vlasov, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase, delapidare şi fals în înscrisuri. Magistraţii au redus pedeapsa lui Vlasov cu 1 an şi 10 luni faţă de condamnarea primită în primă instanţă.

„Aplică inculpatului Vlasov Mihail pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 3 ani închisoare (reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse principale)„ în total 8 ani închisoare”, se arată în decizia definitivă a Înaltei Curţi.

Cu privire la fiica lui Mihail Vlasov, Ingrid Vlasov, judecătorii de la ICCJ au dispus încetarea procesului penal.

Alte pedepse dispuse în dosar:

  • Grigorescu Rodica Luiza - dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani
  • Suciu Mariana Rodica – aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare [reprezentând 1/3 din pedeapsa principală stabilită pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (3 acte materiale)], în total 2 ani şi 10 luni închisoare.
  • Nedelcu Marian - 2 ani închisoare cu suspendare
  • Zdrobici Nicolai - dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani.

Pe data de 3 august 2018, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Vlasov, pe fond, la 9 ani şi 10 luni închisoare, într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ingrid Vlasov fusese condamnată la 1 an cu suspendare pe fond

În dosar sunt implicaţi şi fiica acestuia, creatoarea de modă Ingrid Vlasov, şi soţul ei, Marian Nedelcu.

Ingrid Vlasov a fost condamnată pe fond la un an închisoare cu suspendare, iar soţul acesteia, Marian Nedelcu, a primit 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

DNA susţine că, în perioada 2008 - 2014, Mihail Vlasov, abuzând de funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.

Potrivit procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ, cât şi SC Romexpo SA la care CCIR este acţionar majoritar. Potrivit datelor din dosar, prejudiciul total cauzat bugetului CCIR ar fi de 54 milioane lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului Romexpo SA ar fi de 6 milioane de lei.

Pe 3 noiembrie 2017, Vlasov a fost eliberat condiţionat din închisoare, ca urmare a deciziei magistraţilor Tribunalului Vaslui. La acel moment, fostul şef CCIR ispăşea o pedeapsă de 5 ani şi 8 luni de închisoare, după ce a fost condamnat definitiv, în iunie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite