Mihail Vlasov, demis din funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Generală Extraordinară a decis vineri să îl demită pe Mihail Vlasov din funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi l-a numit interimar în această poziţie pe Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ Constanţa, informează agenţia de ştiri Mediafax.

Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost prins în flagrant când primea o mită de 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Potrivit rechizitoriului, pe 13 martie, Mihail Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), ar fi pretins de la un martor denunţător suma de 1 milion de euro, din care a primit 200.000 euro, pe 18 martie 2014.

Anchetatorii precizează că, în schimbul acestor bani, Vlasov i-a promis denunţătorului că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul are calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă denunţătorului.

Mihail Vlasov a fost suspendat din calitatea de preşedinte în data de 21 martie. Instanţa supremă a decis miercuri ca fostul preşedinte al CCIR să rămână în arest.

Preşedintele interimar şi Biroul de Conducere al CCIR vor verifica activitatea şi gestiunea exercitată de Mihail Vlasov, potrivit unui comunicat transmis de CCIR.

De asemenea, Colegiul de Conducere al CCIR a luat notă joi de demisia a trei membri din Colegiul Curţii de Arbitraj, respectiv Bogdan Olteanu, Ioan Ionescu şi Brânduşa Ştefănescu, şi a hotărât revocarea Colegiului de Conducere a Curţii de Arbitraj.

În poziţia de preşedinte al Colegiului Curţii de Arbitraj a fost numit Viorel Roş, iar ca membri au fost desemnaţi Stanciu D. Cărpănaru, Dragoş Alexandru Sitaru, Marin Voicu şi Bazil Oglindă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite