Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Mii de militari americani din Brigada 1 Blindată „Ironhorse” din cadrul Diviziei 1 Cavalerie, transferaţi în România, Germania şi Polonia

27
30 Oct 2020 15:23:17
Autor: Valentin Bolocan
Militarii americani aduc în România vestitele tancuri M1A2 Abrams  FOTO US Army/ Sgt. 1st Class Robert Jordan
Militarii americani aduc în România vestitele tancuri M1A2 Abrams  FOTO US Army/ Sgt. 1st Class Robert Jordan

Brigada 1 Blindată „Ironhorse” din cadrul Diviziei 1 Cavalerie a SUA din Fort Hood, Texas, a început dislocarea în Europa, iar aproximativ 3.600 de militari vor ajunge în România, Germania şi Polonia pe calea aerului.

Tehnica lor de luptă, 80 de tancuri M1A2 Abrams, 130 de vehicule de luptă Bradley, dar şi 18 obuziere autopropulsate M109 Paladin, va ajunge în Europa pe cale maritimă şi va fi debarcată în portul Anvers din Belgia.
Brigada „Ironhorse” este la cea de-a şasea rotaţie în Europa, iar în contextul pandemiei de COVID-19, Forţele Armate ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) precizează că, în scopul limitării răspândirii virusului, toţi militarii care vor fi dislocaţi în flancul Estic au fost testaţi de noul coronavirus.
 
Brigada 1 Blindată „Ironhorse” se va alătura astfel Operaţiunii Atlantic Resolve, o misiune care a fost lansată în aprilie 2014, în contextul crizei din Ucraina, unde Federaţia Rusă a anexat peninsula Crimeea. În prima fază, Atlantic Resolve a funcţionat numai în ţările baltice şi Polonia, reprezentând o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confruntă cu provocări majore privind securitatea, dar ulterior a fost extinsă şi în România. 
 
„Brigada Ironhorse este onorată  participe la Atlantic Resolve ca forţă alocată în Europa. Este un mare privilegiu să ajutăm la păstrarea păcii în zonă. Prin această misiune demonstrăm capacitatea armatei noastre de a acţiona oriunde în lume”, a declarat colonelul Michael Schoenfeldt, citat într-un comunicat al USAREUR. 
Militarii americani care ajung şi în România au făcut teste pentru detectarea COVID-19 şi au fost instruiţi să respecte normele de protecţie sanitară FOTO US Army/Staff Sgt. Scott Longstreet

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

Andreas TSA
30.10.2020, 15:37:10

🎩🎩

+3 (3 voturi)
Lucifer
30.10.2020, 15:43:41

Da, da, să vină americanii, că europenii noştri n-au de gând.....

-3 (7 voturi)
West
30.10.2020, 15:58:03

din belgia pana in polonia si pana la granita cu romania echipamentele americane vor fi aduse pe autostrazi si pe cai ferate rapide, apoi cand vor intra in romania, trenurile vor rula cu 14-15 km/h vor fi intrecute de biciclisti si carute! echipamentele militare americane vor putea fi transportate, in romania, prin trecatorile din carpati de carele cu boi! ne facem de ras! de ce credeti ca ambasadorul american a cerut autostrazi si cai ferate in romania? nu doar ca punem in pericol apararea nato in romania , dar ii punem in pericol si pe greci pe bulgari, pt ca nu am relizat nici ramura sudica a coridorului 4 spre lugoj-calafat, daca nato trebuie sa duca trupe spre turcia, trebuie sa treaca prin romania (serbia desi are infrastructura mai buna ca romania) nefiind in nato si nici in ue, ar putea sa nu permita trecerea convoaielor! prin lipsa de infrastructura, noi nu doar ca vulnerabilizam tara noastra dar vulnerabilizam si aliatii din balcani! Rusine guvernelor care sunt ocupate doar cu saturarea specialilor si bugetarilor, in loc sa bage banii in infrastructura! infrastructura nu doar ca ajuta enorm economia dar este si geostrategica!

+4 (8 voturi)
Mironov George
30.10.2020, 16:05:50

Daca in armata SUA comandantul de divizie are grad de colonel, in armata romana are grad de general.

0 (4 voturi)
_Turbatu_
30.10.2020, 16:29:17

Sa le uram bun venit !!! Mai trebuie nuclearele aduse din Turcia. Rusnacii, sunteti pregatiti ???

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (27)

Modifică Setările