Mii de români au fost blocaţi în vama Kulata (Grecia) din cauza unei erori de comunicare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care au ales să ajungă în Grecia cu maşina au întâmpinat deja prima problemă: ajunşi la vama Kulata, au constatat că aceasta este blocată. Grecia dă startul turistic în acest an, astfel că mulţi români au ales această destinaţie de vacanţă.

UPDATE Toţi turiştii români blocaţi la punctele de trecere a frontierei Kulata/Promachonas şi Makaz/Nymfaia au intrat pe teritoriul Greciei, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Atena şi a Consulatului General al României la Salonic, a fost notificat cu privire la situaţia unor cetăţeni români, turişti, blocaţi la punctele de trecere a frontierei Kulata/Promachonas şi Makaz/Nymfaia. Reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat, în regim de urgenţă, autorităţile elene competente pentru clarificarea acestei situaţii.

De asemenea, un consul din cadrul oficiului consular Salonic s-a deplasat în punctul de frontieră Kulata/Promachonas, pentru a acorda asistenţă consulară.

Autorităţile elene au precizat că situaţia a fost remediată, la acest moment, toţi turiştii români aflaţi în cele două puncte de frontieră au intrat pe teritoriul Republicii Elene”, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

„Vama Kulata este blocată. Grecii nu ne lasă să intrăm, ne primesc după ora 12.00. Suntem mii de români”, potrivit unui mesaj transmis Digi24 de către un telespectator.

Miruna Dragomir a povestit la Digi24 că a ajuns la vamă la ora 4 dimineaţa şi că deja stă de şase ore.

„După ora 12 ne vor da drumul. Am sunat la consulat la 4.30, când am ajuns în vamă, ne-au spus că au constituit o celula de criză şi încearcă să ne dea drumul cât mai curând. A fost o eroare de comunicare, grecii consideră că 15 iunie începe la 12 ziua, ni s-a spus de la Consulat”, a spus Miruna Dragomir.

Femeia a relatat că înainte de pleca a sunat la Poliţia de Frontieră, i s-a comunicat că după 12 noaptea poate intra în Grecia.

Miruna Dragomir este aproape de vamă, ajungând printre primii, dar că deja s-a format o coadă de maşini de zeci de kilometri.

„Este foarte cald, toaletele sunt închise cu cheia, nu e niciun magazin să ne luăm apă, cafea sau mâncare. Vameşii ne-au spus că după 12 se va permite trecerea. Probabil va fi şi mai rău dacă ne vor testa aleatoriu”, a povestit ea.

vama kulata
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite