REPORTAJ VIDEO Avizele necesare ca să devii taximetrist Uber/Bolt/Clever. Rideshare-ul a depăşit taximetria tradiţională în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 14.000 de şoferi au fost atestaţi, în Capitală, pentru efectuarea de „transport în regim de închiriere”, iar aproape 4.000 au intrat chiar şi în posesia copiei conforme a autorizaţiei de transport alternativ.

Cele două documente sunt obligatorii pentru efectuarea în condiţii legale a transportului în regim ridesharing. Din datele comunicate de Autoritatea Rutieră Română (ARR) mai rezultă că încă 1.000 de cereri de emitere de atestate profesionale sunt în lucru în acest moment, iar peste 7.000 de copii conforme de transport alternativ aşteaptă să fie emise.

Astfel, tot mai mulţi şoferi pot funcţiona şi transporta legal persoane prin intermediul celor patru platforme autorizate în prezent. Este vorba de Uber, Bolt,  Clever şi, mai nou, BlackCab, care până acum a furnizat servicii de transport în regim de închiriere. Conform datelor furnizate de Ministerul Comunicaţiilor, instituţia care şi autorizează platformele de ridesharing, Uber şi Bolt au avize tehnice provizorii, ce sunt valabile până la sfârşitul acestui an, în timp ce Clever şi BlackCab au obţinut avize tehnice valabile timp de un an de zile (până în toamna anului 2020). Autorizarea aplicaţiilor de ridesharing şi a şoferilor acestora se poate face în paralel, dar cei ce colaborează cu firme neavizate încă nu pot finaliza procesul, deoarece ultimul pas al autorizării, respectiv obţinerea ecusonului de transport alternativ, poate fi făcut doar în cazul platformelor avizate tehnic.

Specialiştii în mobilitate urbană consideră că activitatea de ridesharing este pe drumul cel bun şi drept dovată stau şi rezultatele unei acţiuni efectuate de Poliţia Rutieră împreună cu Registrul Auto Român. Astfel, acţiunea din zilele de 5 şi 6 noiembrie, care a vizat, printre altele, operatorii de transport alternativ, au fost identificaţi numai 8 conducători auto ce efectuau transport de persoane, fără a deţine copie conformă a autorizaţiei de transport.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite