Militarii americani din brigada IRONHORSE descind în România. Cu tot cu vestitele tancuri Abrams şi cu vehicule de luptă Bradley

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militari americani din Batalionului 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie, aparţinând Unităţii de Luptă IRONHORSE a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie, au început să sosească în România şi Bulgaria, pentru o rotaţie de nouă luni, în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente, printre care tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" din România şi la Novo Selo, în Bulgaria. Rotaţia brigăzii "IRONHORSE" va începe în ţara noastră, urmând ca o parte din echipament şi militari să-şi continue drumul spre Bulgaria, arată Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat.

Dislocare forţelor "IRONHORSE" este parte a prezenţei continue şi o dovadă a angajamentului faţă de Aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de întărire a securităţii în zona de est a Europei. Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forţele aeriene şi din forţele terestre în vederea consolidării interoperabilităţii între unităţile participante.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite