Militarii români participă la exerciţiul de artilerie şi rachete „Dynamic Front 22” din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Maj. Joseph Bush/41st Field Artillery Brigade
FOTO Maj. Joseph Bush/41st Field Artillery Brigade

În poligonul Grafenwoehr, din Germania, a fost demarat exerciţiul „Dynamic Front 22”, la care participă peste 3.000 de militari din 19 ţări între care şi România.

„Dynamic Front 22” este condus de Comandamentul 56 Artilerie americane din Europa şi Africa şi reprezintă principalul exerciţiu integrat de artilerie şi rachete la care participă ţările NATO şi cele partenere.

„«Dynamic Front 22» continuă să fie principalul exerciţiu anual  de artilerie şi rachete din cadrul NATO”, a declarat generalul-maior Stephen J. Maranian, comandantul Comandamentului 56 Artilerie şi director al exerciţiului . „De la începuturile sale în 2015, ne-am construit progresiv pe succesele anterioare pe care le-am văzut în ultimii şapte ani”, a precizat generalul american despre exerciţiul în care militarii din Bulgaria, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Kosovo, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Regatul Unit şi Statele Unite vor utiliza 80 de piese de artilerie sau sisteme de rachete pentru a lansa zeci de lovituri reale de luptă, în intervalul 18-23 iulie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite