Militarii români răniţi în Afganistan, în stare bună, dar în continuare spitalizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi militari ai Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei ”Brave Hearts” Focşani, răniţi în Afganistan în 15 septembrie în urma unui atac, se simt bine, dar sunt în continuare spitalizaţi. Caporalul Toma Ionel este în Germania, fiind monitorizat în permanenţă, iar caporalul Buzea Ionel a fost preluat de echipa românească pentru tratament.

Veştile desore cei doi militari răniţi la jumătatea lunii septembrie au fost transmise de locotenent colonelul Toni Ene, aflat în teatrul de operaţii, care a inserat informaţii despre cei doi ostaşi români într-un material mai amplu ce a apărut în publicaţia militară ”În Slujba Patriei”.
”...referitor la starea de sănătate a celor doi militari implicaţi în incidentul cu VBIED din data de 15 septembrie 2017, vă pot comunica că aceasta este din ce în ce mai bună”, scrie militarul î material.

Potrivi acestuia, caporalul Toma Ionel a fost evacuat aerian la o facilitate medicală ROL 4 din Germania unde este monitorizat 24 de ore din 24.

”Din punct de vedere medical, evoluţia generală este favorabilă de la o zi la alta. Se preconizează că nu va rămâne cu niciun deficit fizic sau neurocognitiv”, se mai arată în material.
Potrivit documentului, caporalul Buzea Ionel, după ce a fost investigat clinic şi paraclinic la facilitatea medicală ROL 3 din baza KAF, a fost preluat de echipa medicală românească pentru monitorizare şi tratament.

”Parametrii funcţiilor vitale se situează în limite normale, însă, necesită încă o perioadă de câteva săptămâni de repaus până la recuperarea completă”, a transmis locotenent colonel Toni Ene.
Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi în 15 septembrie, în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. Unul dintre ei, grav rănit, a murit după câteva ore, la spital.

Potrivit MApN, caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al MApN din anul 2002. În acelaşi incident au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuaţi pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.
Ei au primit primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la cel mai apropiat spital militar.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite