Ministerul Afacerilor de Externe:  Au fost stabilite două puncte de adunare/informare pentru cetăţenii români aflaţi pe Aeroportul Atatürk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Consulatului General al României la Istanbul care s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Atatürk din Istanbul oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia, în funcţie de necesităţi, potrivit MAE. Au fost stabilite două puncte de adunare/informare pentru cetăţenii români.

„Echipa Consulatului General al României la Istanbul care s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Atatürk din Istanbul oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia, în funcţie de necesităţi. Nu s-au înregistrat cazuri speciale. MAE precizează că în cadrul aeroportului au fost stabilite două puncte de adunare/informare pentru cetăţenii români – pentru zona de check–in la poarta G17, iar pentru zona de tranzit – în proximitatea ghişeului central de informaţii, lângă Cafe Nero şi Magazinul Old Bazaar. Menţionăm că la aceste puncte se află echipele mobile ale Consulatului General, cu semne distinctive (veste cu însemne tricolore)”, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor de Externe.

Potrivit dcumentului, două echipe consulare mobile din cadrul ambasadei României la Sofia se deplasează la două dintre cele mai  uzitate puncte de frontieră terestră cu Turcia – Malko Târnovo/Derekoy şi Kapitan Andreevo/Kapikule, fiind pregătite să ofere sprijin în funcţie de evoluţia situaţiei din teren.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că întreaga reţea consulară română din Turcia, inclusiv consulatul onorific din Antalya, este activată pentru a oferi sprijin cetăţenilor români.

Recomandări MAE

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români ca, pentru informaţii actualizate privind cursele Tarom,  să acceseze şi pagina de Facebook a companiei Tarom.

La nivelul Celulei de criză sunt menţinute contactele cu companiile de zbor care operează pe relaţia cu Turcia.  Unele dintre companiile  aeriene au reluat zboruri spre rutele către Antalya şi Bodrum. 

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiştilor să menţină legătura cu  operatorii de turism prin intermediul cărora au achiziţionat biletele, în vederea stabilirii coordonatelor privind reîntoarcerea în ţară”, mai arată cocumentul citat.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare şi să rămână în casele sau locurile de cazare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia să evite aceste deplasări.

Pentru acordarea corespunzătoare a asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, MAE pune la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia telefonică TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim  de gratuitate), precum şi adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. De asemenea, cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579. 

Militari turci au anunţat, vineri seară, că au preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea şi a menţine drepturile omului, iar şeful Statului Major a fost luat ostatic. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a chemat poporul în stradă. Cel puţin 90 de oameni şi-au pierdut viaţa la Ankara şi la Istanbul în timpul confruntărilor.

Şase zboruri Bucureşti-Istanbul şi retur au fost anulate, sâmbătă dimineaţa, pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza evenimentelor care se desfăşoară în Capitala Turciei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite