Ministerul Afacerilor Externe: Bărbatul rănit în furtuna din Grecia, în afara oricărui pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul rănit în furtuna din Grecia se află în afara oricărui pericol şi va fi externat în cursul zilei de vineri, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Sursa citată a precizat că trupurile celor două persoane decedate vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi obţinute toate documentele necesare. În plus, MAE precizează că nu au mai existat alte victime, cetăţeni români, în furtună.

„Reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la unitatea medicală unde este internat cetăţeanul român rănit, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la starea sa de sănătate. În urma discuţiilor cu reprezentanţii spitalului, a rezultat faptul că acesta se află în afara oricărui pericol şi urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi”, a transmis, vineri, MAE.

MAE a precizat că reprezentanţii Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei celor două persoane decedate în furtună şi acordă asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor privind repatrierea trupurilor neînsufleţite şi eliberarea documentelor necesare şi a certificatelor de deces, repatrierea urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare.

”Menţionăm că, până în prezent, nu sunt înregistrate alte victime de cetăţenie română. În context, precizăm că reţeaua de alimentare cu energie electrică este în continuare afectată, urmând să fie remediată în cursul acestei zile, iar comunicarea în zonă se realizează cu dificultate”, a mai transmis MAE.

Ministrul reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

În plus, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

MAE raminteşte, de asemenea, că pentru zona afectată este în vigoare o atenţionare de călătorie „Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale”, valabilă până la data de 12 iulie 2019.

Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, în urma unei furtuni care a avut loc, miercuri, în Halkidiki.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite