Ministerul Apărări: Încă doi militari care se aflau în echipajul maşinii de luptă afectate de explozia din Afganistan au nevoie de îngrijirile medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari români în Afganistan - foto arhivă
Militari români în Afganistan - foto arhivă

Ministerul Apărării Anunţă, vineri, că încă doi militari care se aflau în echipajul maşinii de luptă afectate de explozia din Afganistan au nevoie de îngrijirile medicilor. Este vorba de sergentul Ionuţ Marius Brumă şi fruntaşul Dorian Emil Floare. Toţi cei paru militari răniţi au fost transferaţi la Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram.

”În urma evaluărilor medicale complexe desfăşurate la spitalul ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, s-a decis ca încă doi militari din echipajul maşinii de luptă afectate de explozia de miercuri, 21 octombrie, din Afganistan, respectiv sergentul Ionuţ Marius Brumă şi fruntaşul Dorian Emil Floare, să fie transferaţi, împreună cu sergentul Adrian Ioan Czifrak şi caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman, către Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, pentru investigaţii medicale suplimentare şi continuarea tratamentelor de specialitate. Transferul s-a realizat pe cale aeriană joi, 22 octombrie”, a transmis, vineri, Ministerul Apărări NAţuiale, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ”vieţile celor patru militari români din Batalionul 191 Protecţia Forţei „Golden Lions,” răniţi în atacul cu dispozitiv exploziv improvizat din 21 octombrie, sunt în afara oricărui pericol”.

”Militarii se află în stare stabilă şi, în funcţie de evoluţia stării de sănătate şi de recomandările echipelor medicale, este luată în calcul opţiunea de a fi transferaţi, conform procedurilor aplicate în aceste situaţii, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania.
Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, a intrat în legătură telefonică în dimineaţa zilei de vineri, 23 octombrie, cu comandantul Batalionului 191 Protecţia Forţei şi cu o parte dintre militarii răniţi. Ministrul Ciucă a transmis militarilor răniţi urări de sănătate şi i-a asigurat de sprijinul total din partea echipei de conducere a ministerului pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi recuperare. Comandantul Batalionului 191 Protecţia Forţei a prezentat ministrului apărării naţionale o sinteză a situaţiei de securitate din zona de responsabilitate a militarilor români, precum şi măsurile întreprinse pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor în condiţii optime de securitate” a mai transmsi MApN.

Potrivit sursei citate, ministrul Apărării Naţionale a reiterat faptul că participarea Armatei României în Afganistan reprezintă cea mai importantă contribuţie naţională într-un teatru de operaţii şi că siguranţa şi securitatea militarilor români, indiferent de teatrul de operaţii şi zona de dislocare, este prioritară pentru conducerea Ministerului Apărării Naţionale.

Citeşte şi:

Ce performanţe are şi cât costă blindatul american care salvează vieţile militarilor români în Afganistan. Subofiţerii răniţi miercuri sunt încă în investigaţii VIDEO

Iohannis: Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Afganistan

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite