Ministerul Educaţiei a găsit fonduri pentru „Bani de liceu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproape  4.000 de elevi care rămăseseră fără ajutorul de 180 de lei din cauza modificării cu un ban a plafonului de venituri ale părinţilor pot răsufla uşuraţi.

Ei vor primi în cele din urmă bursa „Bani de liceu". Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, toţi cei 128.500 de solicitanţi eligibili care au depus dosare vor primi sprijinul financiar lunar. Măsura a fost luată de ministrul Daniel Funeriu, la propunerea preşedintelui Comisiei Naţionale pentru derularea programului „Bani de liceu", secretarul de stat Oana Badea.

Decizia vine după ce "Adevărul" a scris că "Lovitura de 1 ban face 4.000 de victime", relatând poveştile mai multor adolescenţi care riscau să nu poată termina liceul fără acest sprijin financiar.
Oana Badea, secretar de stat, declară pentru „Adevărul" că măsura a fost luată pentru a-i ajuta pe elevi, pe fondul „crizei financiare". „Ministerul este dator să găsească soluţii pentru ca elevii să nu abandoneze şcoala. «Bani de liceu» este un sprijin real destinat elevilor din rural, care învaţă, de cele mai multe ori, la un liceu în afara localităţii natale", a spus Oana Badea.

Iniţial, MECTS anunţase că doar 124.569 de elevi vor primi această bursă, pentru că fondurile nu erau suficiente. În cele din urmă, ministerul a alocat pentru anul financiar 2010 un total de 173.300.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite