Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Justiţiei: Rapoartele GRECO privind România vor fi publicate pe 9 iulie

1
5 Jul 2019 12:41:05
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Presidency
FOTO: Presidency

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) că Guvernul a autorizat publicarea celor două rapoarte privind România, pe data de 9 iulie, ora 11,00, transmite Agerpres.

 „Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) decizia Guvernului României de a autoriza publicarea celor două rapoarte privind România: ‘Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România’ şi ‘Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România'”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de MJ.

Ca urmare a propunerii GRECO, s-a convenit publicarea celor două rapoarte în data de 9 iulie, la ora 11,00 (ora României). Rapoartele vor fi publicate simultan, în limba română şi engleză, pe paginile web ale Ministerului Justiţiei (www.just.ro), respectiv GRECO (www.coe.int/greco). 
Grupul statelor împotriva corupţiei, GRECO, a constatat, în timpul sesiunii plenare din iunie, că din cele cinci recomandări formulate în 2017 în urma procedurii de evaluare ad-hoc a României, doar una singura a fost implementată, au declarat pentru G4Media.ro surse de la Strasbourg.

Potrivit acestora, experţii GRECO, organism al Consiliului Europei, se declară foarte îngrijoraţi de activitatea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor comise de magistraţi şi recomandă Guvernului să desfiinţeze această ”anomalie a sistemului judiciar” care pune în pericol independenţa justiţiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imsi imsi
5.07.2019, 14:23:54

Si se vor bucura toti portocalii din justitie ca alti portocali din exterior pactizeaza cu ei si i mingaie pe cap. Problema ii ca aia care ar fi trebuit sa prezinte lucrurile si sa apere modificarile n au nici ei anvergura necesara intelegind prin asta ca le lipseste cultura juridica, personalitatea si capacitatea de comunicare.

-1 (1 vot)
Modifică Setările