Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Transporturilor: Şeful Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare va fi revocat din funcţie

3
30 Jun 2021 21:34:13
Autor: News.ro
Ministerul precizează că acesta era în funcţie din 2020, iar navele la care fac referire procurorii au fost cumpărate în anii trecuţi  Foto: inquam photos
Ministerul precizează că acesta era în funcţie din 2020, iar navele la care fac referire procurorii au fost cumpărate în anii trecuţi  Foto: inquam photos

Ministerul Transporturilor a transmis, miercuri seară, că directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Daniel Manole, va fi revocat din funcţie, după reţinerea de către DNA. Ministrul Cătălin Drulă a declarat că la instituţie era un control în derulare, după ce Daniel Manole a dispus, în luna martie, retragerea unei nave plecate în misiune de salvare a unor marinari din Ucraina, întrucât condiţiile meteo erau dificile.

Ministerul Transporturilor a transmis, miercuri seară, că Daniel Manole va fi revocat din funcţia de director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare în cursul zilei de joi. 

 
Ministerul precizează că acesta era în funcţie din 2020, iar navele la care fac referire procurorii au fost cumpărate în anii trecuţi. 
 
”Am văzut într-un comunicat al DNA că a fost pus sub acuzare şeful acelei agenţii care ar trebui să salveze oamenii de pe mare, dacă vă aduceţi aminte cel cu barca care nu a reuşit să iasă din port, când s-a scufundat acel vapor ucraiean. Noi, în paralel, asta face concidenţa, avem chiar acolo un corp de control pe tema  - pentru că m-am uitat şi m-a înfuriat atunci când acea navă nu a putut să meargă la intervenţie – şi mi s-a spus că nu poate să meargă pe vreme rea. Păi cum, noi cumpărăm şi dăm zeci de milioane pe o navă care, pe vreme rea, când ai nevoie să faci intervenţia, nu poate ieşi din port?”, a afirmat Cătălin Drulă, miercuri seară, la Antena 3. 
 
Ministerul Transporturilor a precizat că raportul este în faza finală şi va fi pus la dispoziţia anchetatorilor. 
 
Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de constituirea unui grup organizat, abuz în serviciu şi luare de mită. Dosarul vizează achiziţia la suprapreţ a patru nave, în valoare de 85 de milioane de lei, dar şi condiţiile în care a fost realizată tranzacţia.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
30.06.2021, 23:00:34

Ministerul transporturilor ... o cloacă bine protejată ! . " Raportul Direcţiei Corp Control şi Anticorupţie din cadrul Ministerului Transportului acuză 107 angajaţi din trei direcţii subordonate de furtul a nu mai puţin de 4,37 milioane de euro. " . " În urma verificărilor, inspectorii anticorupţie din cadrul Direcţiei Corp Control au constatat că „107 angajaţi ai celor trei instituţii au furat peste 4,37 milioane euro, doar în perioada 1 ianuarie 2016-12 martie 2020”. Potrivit raportului, datat 8 septembrie a.c., angajaţii au încălcat conştient, voit, normele de integritate privind funcţia publică şi şi-au însuşit ilegal 21.117.944 lei (4.375.000), prin centrele de formare profesională a conducătorilor auto, instructorilor auto şi a managerilor de transport. " . Articol din Adevărul ..apărut în 6 septembrie 2020, 09:41 ...

+1 (1 vot)
Depeter
1.07.2021, 00:01:58

O Vai, de ce?! Puneti lege in Tara Romaneasca: - furt mai mare de 100.000 de lei, se taie mana dreapta! - furt mai mare de 100000, se taie nasul!

+1 (1 vot)
Depeter
1.07.2021, 00:03:05

Stabiliti voi intervalurile...

+1 (1 vot)
Modifică Setările