Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Apărării: România nu va intra într-un război în acest moment, dar trebuie să fie pregătită. În cazul unui conflict, ne aşteptăm la migranţi

13
22 Jan 2022 17:04:26
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, susţine că România „nu va intra într-un război”, dar trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea unui conflict armat în Ucraina. Dîncu afirmă că toate ţările din flancul estic al NATO iau în calcul ajutor pentru migranţii care ar părăsi Ucraina în eventualitatea unui conflict armat.

„România nu va intra într-un război în acest moment. România trebuie să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil conflict la graniţa Ucrainei. Nu putem să spunem cu siguranţă dacă va fi război acolo, în Ucraina, pentru că ar fi foarte mari costurile pentru Rusia dacă ar face acest lucru. NATO a anunţat prin vocea lui Stoltenberg, ieri, că nu poate fi vorba de o intervenţie militară, pentru că Ucraina nu este membru al Alianţei, deci nu poate fi vorba de un răspuns militar din partea asta. Deci din perspectiva asta, noi, România şi NATO nu vom intra în război militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic, un blocking total poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm” a afirmat Vasile Dîncu sâmbătă, a Digi 24.

Acesta arată că este „luată în calcul” şi ipoteza unei invazii a Rusiei în două regiuni ale Ucrainei.

Întrebat dacă România se aşteaptă la un val de refugiaţi dinspre Ucraina, oficialul MApN a răspuns afirmativ.

„Dacă ne uităm la toate tipurile de conflict de tip militar, migraţii masive din calea războiului se pot produce şi ne aşteptăm şi noi la acest lucru, evident. Chiar dacă la prima vedere unii au senzaţia că noi nu ne pregătim pentru posibile efecte secundare ale unui război, noi ne pregătim pentru asta, ne pregătim la nivelul NATO; toate ţările din Europa şi din flancul estic luăm în calcul acest lucru şi ne pregătim serios pentru toate consecinţele unei asemenea migraţii, suntem pregătiţi în acest moment pentru o posibilă asistenţă pentru migranţi din această, perioadă”, a adăugat ministrul Apărării.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

moftronix88
22.01.2022, 17:18:46

România NU trebuie să intre in niciun război. Mai intâi trebuie ca Parlamentul să voteze legea NEOBLIGATIVITĂȚII concentrării cetățenilor la razboi. Dacă nu face asta PSD va dispare din politică. In momentul actual România trebuie să devină liberă de cine o ține sub ocupație militară. Acesta este singurul război legitim..

-1 (1 vot)
Nastase T Ovidiu
22.01.2022, 20:22:20

Sa vezi ce de migranti din Siria, Eriteea, Senegal, Coasta de Fildes vor navali in Romania.

-22 (24 voturi)
Dan Petrescu
22.01.2022, 18:14:57

Avem cu ce, mă...avem ,așa să știți. Noi prostimea o să fim în bula goală și ca proștii o să ne mardim patriotic cu Ivan, iar rahații ăștia cu ochi ,specialii, or să joace cazacioc și au să se machească după gard cu Putin. Primii care vor trăda și vor fugi ,au să fie toți îmbuibați de după '89 ...cu amante ,puradeii și neveste ,cu averile dosite prin toate băncile din lumea largă ,iar noi,vrem nu vrem...bulimea cu izmenele rupte-n kor , o să le apărăm ,patriotic,cum altfel, avutul lăsat în urmă . Rusia se teme doar de NATO ,știe perfect că armata de semizei mioritici,mereu speciali,trădează ori capitulează la primul polonic de caviar ori șuierat de nagaikă. Conform datelor oficiale România are 1284 de generali dintre care doar 75 sunt activi ,adică cîte un general la 321 de soldați ,dacă scădem și restul de cadre ,ofițeri și subofițeri mai rămîne fix de o miuță.Putin nici nu știe ce îl așteaptă dacă se pune cu noi. .Armata română este una dintre cele mai prost dotate și instruite armate din flancul estic al NATO.Degeaba vrem noi sa fim viteji dacă suntem în izmene și cu prăștii la chimir. Am distrus toate unitățile de producție care puteau produce echipamente militare .Am distrus ...uzinele care produceau tancuri ,tunuri ,blindate,avioane ,elicoptere rachete ,armament greu și ușor...pînă și fabricile care produceau bocanci au fost transformate în mall-uri ori făcute praf și pulbere . Norocul nostru azi e NATO și nimeni altcineva . PS-la ce spor am avut să distrugem țara asta nici că nu ne mai trebuie război ,e destul că ne avem pe noi înșine.

+4 (4 voturi)
ion carutasul
22.01.2022, 19:26:54

”Panseul” astuia este prezent la 30% din individul obisnuit si neavizat din UE.Omul de pe strada . . Frica de migranti datorati unui razboi . Un ministru ar trebui sa ne lamureasca si pe noi .

-11 (11 voturi)
Negru Cumanul
22.01.2022, 21:26:34

Atenție la nuanțele din mesajele publice ale ministrului. Sunt mai imporante ca oricand, deoarece oficial nu poate transmite orice.

-16 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările