VIDEO Carmen Dan: Demisia mea poate fi hotărâtă doar în forurile partidului. Am acordul semnat al chestorului Ioniţă prin care accepta şefia Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat joi seară că nu îşi dă demisia şi a făcut lămuriri în cazul posibilei numiri a chestorului Cătălin Ioniţă la şefia Poliţiei Române.

UPDATE Despre demisie

„Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din Coaliţie şi tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern“, a spus Carmen Dan referitor la demisie.

UPDATE Despre numirea chestorului Cătălin Ioniţă la şefia Poliţiei Române

Ministrul Carmen Dan a declarat că are dovada acceptului chestorului Cătălin Ioniţă asupra numirii lui şefia Poliţia Române în cazul demiterii lui Bogdan Despescu. Potrivit ei, chestorul Ioniţă a renunţat în urma unei campanii mediatice lansate împotriva sa miercuri, a doua zi de la acceptarea postului.

„A urmat apoi atacuri virulente în spatiul public la adresa lui şi a familiei. Chestorul Ioniţă m-a sunat apoi miercuri şi mi-a comunicat toate acestea şi îndoielile lui. A urmat apoi ieşirea premierului Tudose, care a anunţat că nu-l va schimba din funcţie pe chestorul Despescu şi nu m-a întrebat nicio clipă despre chestorul Ioniţă. Nu ştiu eu ce s-a întâmplat cu chestorul Ioniţă în aceste două zile. Sunt chestiuni pe plan personal şi el trebuie să explice aceste lucruri. De aceea, pot sa înţeleg această dublă poziţionare sub presiune a chestorului Ioniţă, dar de aici şi până să fiu eu acuzată de minciună e o cale lungă“, a declarat Carmen Dan.

Premierul Tudose i-a cerut, miercuri seară, în direct la Antena 3, demisia lui Carmen Dan, pe motiv că l-a minţit în legătură cu schimbarea şefului Poliţiei Române. „Am întrebat-o dacă omul acela doreşte funcţia. A zis că îşi doreşte. L-am sunat pe om. Răspunsul lui a fost exact aşa: «Domnule prim-ministru, permiteţi să raportez, în cursul dimineţii m-am prezentat la doamna ministru cu un raport că nu-mi doresc această funcţie». Nu mai am ce să lucrez cu un asemenea ministru de Interne care mă minte în halul acesta“, a spus Mihai Tudose la Antena 3

UPDATE Carmen Dan: Bogdan Despescu „ştia de agresiunea sexuală din 2016 şi ştia că agresorul era poliţist“

„Am trimis astăzi corpul de control al MI la Poliţia Capitalei pentru a vedea modul în care s-a gestionat cazul de agresiune sexuală comis în 10 decembrie în Sectorul 5 al Capitalei şi înregistrat la Secţia 18. Din dorinţa de a mă asigura că raportul domnului Despescu va fi unul obiectiv, am decis această verificare. La nivelul MAI, există un ordin care reglemenează o procedură de raportare, documentul prevede procedura de raportare, inclusiv timpii, aceştia fiind de ordinul minutelor. Acest tip de evenimente se încadrează în categoria evenimentelor în care trebuie să fie informate. Informaţia că autorul agresiunii din 2016 era poliţist a ajuns obligatoriu la cunoştinţa chestorului Bogdan Despescu“, a afirmat ministrul.

UPDATE Potrivit unor surse politice, ministrul Carmen Dan nu-şi va prezenta demisia de la şefia Internelor.

Declaraţia de presă integrală, needitată, a ministrului de Interne, Carmen Dan

***

La ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, unde a fost audiată  în dosarul în care la sfârşitul lunii noiembrie a reclamat că a găsit un microfon într-o priză din apartamentul din Bucureşti unde locuieşte în chirie, ea a refuzat să răspundă întrebărilor insistente ale jurnaliştilor privind demisia sa, spunând doar că va aduce lămuriri „cât de curând“ legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose, informează news.ro.

„Am răspuns întrebărilor puse de procurori, am clarificat aspectele care trebuiau clarificate. În ceea ce priveşte declaraţiile domnului prim-ministru voi da lămuriri cât de curând“, a declarat Carmen Dan, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a „minţit“ şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta, transmite news.ro.

El a spus că a fost „minţit“ de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

„Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta... nu mai am ce să mai lucrez“, a declarat Mihai Tudose.

Întrebat ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan îşi va prezenta demisia, o va accepta. „Dacă va fi lăsată, va demisiona“, a precizat premierul.

Premierul a explicat că, în condiţiile în care nu avea un înlocuitor pentru funcţia de şef al Poliţiei Române, nu putea accepta propunerea de demitere, mai ales că dorea clarificări de la Bogdan Despescu. 

Mihai Tudose - care joi s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, la sediul Guvernului - a spus că aşteaptă de la acesta, în cel mult o săptămână, două chestiuni foarte clare: în primul rând vinovaţii, care să fie deferiţi justiţiei, „de la colegii de ture care nu şi-au recunoscut colegul“, până la şefii ierarhici care „ar fi trebuit să ştie că a mai fost cercetat“ şi „un set de măsuri care să rezolve problema“ şi să se redea încrederea populaţiei în Poliţie.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Şeful Poliţiei Române are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din funcţie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marţi pentru 30 de zile.

Te-ar putea interesa şi:

Răspunsul premierului Mihai Tudose adresat ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite