Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a fost testat pozitiv de COVID-19: „Omicron se descurcă mai bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunţat joi, 13 ianuarie, că a fost testat pozitiv de COVID-19 după ce a revenit din concediu. Acesta a publicat un mesaj pe Facebook şi a spus că îşi va continua activitatea în regim de telemuncă.

„După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităţilor curente, am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv. Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de telemuncă până luni, când expiră carantina legală. Am mai avut un episod de COVID-19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuşi Omicron se descurcă mai bine…”, a scris Romaşcanu pe Facebook.

De asemenea, ministrul şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că nu va putea participa la evenimentele organizate în această săptămână, în contextul Zilei Culturii Naţionale, din cauza infecţiei cu virusul. Printre evenimente se numără şi ceremonia de decorare a unor personalităţi din domeniul cultural, care a avut loc joi, la Palatul Cotroceni.

„Am ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane Bucureşti sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău.

Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chişinău (ciudat, o singură cultură, doi miniştri…), cu membri ai Academiei Române, şi, cel mai trist, am ratat prezenţa la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Naţional, dedicat Zilei Culturii Naţionale.

La TNB va concerta orchestra Operei Naţionale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artişti ai Operei, vor recita actori de calibru români şi moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriţi pe TVR sau la Radio România Cultural evenimentul. În rest, să avem sănătate şi să ne revedem curând!”, a mai precizat Lucian Romaşcanu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite