Ministrul delegat Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu consilierul pe ştiinţă şi tehnologie al lui Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul delegat Mihnea Costoiu, aflat în vizită în SUA, s-a întâlnit cu cel mai important consilier pentru probleme de ştiinţă şi tehnologie al preşedintelui Barack Obama, John Holdren, prilej cu care s-a convenit să fie demarate noi proiecte de cercetare şi schimburi academice.

„În cadrul vizitei desfăşurate în Statele Unite, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică si Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a avut o întrevedere cu cel mai important consilier pentru probleme de ştiinţă şi tehnologie al preşedintelui Barack Obama, domnul John Holdren, Directorul Oficiului pentru Ştiinţă şi Tehnologie de la Casa Albă, şi co-preşedinte al Consiliului de Consilieri pentru Ştiinţă şi Tehnologie al Preşedintelui SUA”, potrivit unui comunicat de presă emis duminică de Ministerul Educaţiei.

Potrivit aceleaşi surse, reuniunea a avut loc în contextul participării delegaţiei române conduse de Mihnea Costoiu la Forumul Internaţional pentru Explorare Spaţială, desfăşurat la Washington.

„Demnitarul român a prezentat oportunităţile de colaborare din domeniul cercetării cu România, precum şi posibilităţile de dezvoltare a acestora în cadrul parteneriatului strategic dintre România şi SUA. S-a convenit ca în perioada următoare să fie demarate o serie de noi proiecte din domeniul cercetării şi schimburilor academice susţinute de reprezentanţii celor două administraţii”, se mai arată în comunicat.

Mandatul delegaţiei României în SUA îl constituie prezentarea activităţilor derulate la nivel naţional în domeniul cercetării spaţiale.

Vizita oficială are loc în perioada 6-14 ianuarie.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

România prezintă în SUA contribuţia la cercetarea spaţială. În ce programe este implicată ţara noastră

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, se va afla în perioada 6-14  ianuarie în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a participa la Forumul Internaţional pentru Explorare Spaţială (ISEF), care se va desfăşura la Washington, unde ministrul va prezenta implicarea României în domeniul cercetării spaţiale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite